Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże Oenoferm Zweigelt F3 50g na 250L KRAKÓW

06-07-2015, 10:57
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 22.05 zł     
Użytkownik marxam-enology
numer aukcji: 5245878565
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 1   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa

Zamawiając na naszych aukcjach za przesyłkę kurierem płacisz tylko raz bez znaczenia jak wiele produktów zamówisz!

Polecamy odbiór osobisty w sklepie przy ul. Wodnej 2 w Krakowie lub wybór przesyłki kurierskiej,

obsługuje nasz firma kurierska DHL.

Przesyłka kurierska lub odbiór osobisty w Salonie Sprzedaży:

ul. Wodna 2 (na przeciwko nr 17)
30-556 Kraków

Otwarte

Poniedziałek-Piątek 08:00-18:00

Sobota 9:00-13:00

kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć
Płatności

Marxam Project
Marcin Bauer
ul. Wodna 2
30-556 Kraków

nr konta: 43 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 750160

O nas

Jesteśmy legalnie działającą firmą,
do każdego zakupu załączamy paragon.
Wystawiamy także faktury VAT.

Możliwa wysyłka za granicę po wcześniejszym ustaleniu ceny przesyłki.

Kontakt

tel. 519 [zasłonięte] 913 (08:00-18:00)

tel. 602 [zasłonięte] 525 (10:00-18:00)
[zasłonięte]@marxam-enology.pl

Drożdże Oenoferm Zweigelt F3 50g na 250L

Drożdże Oenoferm Zweigelt F3 50g na 250L

Charakterystyka produktu

Odbiór osobisty w sklepie przy ulicy Wodnej 2 (na przeciwko nr 17) w Krakowie (godz. 8:00-18:00)!
Przed przyjazdem sprawdź dokładnie mapkę dojazdu znajdującą się po lewej stronie!

Drożdże winiarskie Oenoferm®Zweigelt

Drożdże przeznaczone do fermentacji czerwonych win z winogron Zweigelt, promujące charakter tej odmiany.

Opis produktu:

Oenoferm®Zweigelt to suszone drożdże wyizolowane w czystej kulturze od szczepów drożdży z Instytutu Höhere Bundeslehranstalt Klosterneuburg (Federal Training Center Klosterneuburg). Oenoferm®Zweigelt to szczep LW 415-58 z gatunku Saccharomyces cerevisiae. Drożdże wybrano specjalnie do fermentacji winogron odmiany Zweigelt, aby uzyskać sensoryczną pełnie owocową, charakterystyczną dla odmiany.

Dopuszczone zgodnie z prawem i przepisami obowiązujących obecnie w UE. Czystość i jakość zostały udowodnione laboratoryjnie.

Proces produkcji drożdży F3-Erbslöh - przeznaczenie do fermentacji

Doświadczenie w produkcji cennych i zatwierdzonych szczepów drożdży Erbslöh Oenoferm®, pozwala zwiększać ich siłę. Do hodowli drożdży użyto pożywki bogatej w substancje mineralne i witaminy. Oenoferm® Zweigelt przeprowadzają bezpieczną fermentację, nawet w stresujących warunkach.

Produkt i działanie:

Drożdże Oenoferm®Zweigelt zostały wybrane w celu optymalnej fermentacji moszczu z odmiany
Zweigelt, lub innych czerwonych win. Z Oenoferm®Zweigelt powstają wina o czystym smaku i aromacie, typowe dla odmiany winorośli. Aromat waha się w zakresie od owocowego do pełnego, mocnego, z wiśniowym zapachem. W zależności od wyjściowych winogron, drożdże nadają się do wytwarzania młodych win, przyjemnych do picia, z różnymi aromatami owoców pestkowych, na wina cuvée, lub też na wina dojrzewające w drewnianych beczkach, uzyskując solidną, żywą winifikację gwarantującą wina z wigorem i trwałością aromatu. Drożdże mają promujący wpływ na fermentację malolaktową.

Korzystne temperatury fermentacji, oraz do oceny sensorycznej:

- dla win owocowych Zweigelt 25-28°C
- dla solidnych i bogatych win czerwonych 28-32°C.
Tolerancja na alkohol: do 14,5% obj.

Dawkowanie:

Dodanie 50g Oenoferm®Zweigelt/250L moszczu winogronowego zapewnia optymalną liczbę żywych komórek drożdży na ml moszczu. Ta duża liczba komórek zapewnia natychmiastowe wystąpienie fermentacji i przewagę nad dzikimi kulturami drożdży.

Zastosowanie:

Drożdże Oenoferm®Zweigelt uwodnić w ilości 10 razy większej niż ilość drożdży mieszaniną 1:1 ciepłej wody (37-42°C) i moszczu gronowego. Powoli wymieszać. Pozostawić do spęcznienia na 20 minut.
Zawiesinę drożdży dodaje się do kadzi, ciągle mieszając. Różnica temperatur między starterem drożdżowym, a moszczem nie powinna przekraczać 8°C. W przeciwnym razie, może dojść do tzw. szoku termicznego, co może spowodować uszkodzenie wielu komórek drożdży i prowadzić do spadku wydajności drożdży. Wskazane jest, aby po około 10 minutach dodać do zawiesiny biologiczny aktywator drożdży i pożywkę Vita Drive®F3 w tej samej ilości. Gdy tylko rozpocznie się fermentacja, zaleca się kontrolować temperaturę, w celu utrzymania procesu na wymaganym poziomie.

Przechowywanie:

Pakowane próżniowo. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Napoczęte opakowania szczelnie zamknąć i wykorzystać w ciągu 2-3 dni.