Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże Oenoferm X-Treme F3 50g na 250L KRAKÓW

06-07-2015, 10:46
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 30.40 zł     
Użytkownik marxam-enology
numer aukcji: 5245874852
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 7   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa

Zamawiając na naszych aukcjach za przesyłkę kurierem płacisz tylko raz bez znaczenia jak wiele produktów zamówisz!

Polecamy odbiór osobisty w sklepie przy ul. Wodnej 2 w Krakowie lub wybór przesyłki kurierskiej,

obsługuje nasz firma kurierska DHL.

Przesyłka kurierska lub odbiór osobisty w Salonie Sprzedaży:

ul. Wodna 2 (na przeciwko nr 17)
30-556 Kraków

Otwarte

Poniedziałek-Piątek 08:00-18:00

Sobota 9:00-13:00

kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć
Płatności

Marxam Project
Marcin Bauer
ul. Wodna 2
30-556 Kraków

nr konta: 43 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 750160

O nas

Jesteśmy legalnie działającą firmą,
do każdego zakupu załączamy paragon.
Wystawiamy także faktury VAT.

Możliwa wysyłka za granicę po wcześniejszym ustaleniu ceny przesyłki.

Kontakt

tel. 519 [zasłonięte] 913 (08:00-18:00)

tel. 602 [zasłonięte] 525 (10:00-18:00)
[zasłonięte]@marxam-enology.pl

Drożdże Oenoferm X-Treme F3 50g na 250L

Drożdże Oenoferm X-Treme F3 50g na 250L

Charakterystyka produktu

Odbiór osobisty w sklepie przy ulicy Wodnej 2 (na przeciwko nr 17) w Krakowie (godz. 8:00-18:00)!
Przed przyjazdem sprawdź dokładnie mapkę dojazdu znajdującą się po lewej stronie!

Drożdże winiarskie Oenoferm®X-treme

Silnie fermentujące, hybrydowe drożdże dla ekstremalnego profilu aromatycznego z korzennymi, aromatycznymi oznakami.

Opis produktu:

Oenoferm®X-treme to wolne od GMO hybrydowe drożdże z własneej selekcji i produkcji, powstałe z protoplastów dwóch różnych szczepów Saccharomyces cerevisiae. Oenoferm®X-treme łączy w sobie pozytywne cechy dwóch gatunków rodzicielskich:
1. bardzo dużej mocy fermentacja, tolerująca chłodne temperatury (szczep bayanus).
2. promowanie uniwersalnego profilu aromatów, przypominającego minerały, z bardzo dobrze wychwyconymi elementami owocowo-kwiatowymi i pikantnymi.

Drożdże te mają małe zapotrzebowanie na składniki odżywcze i wytwarzają małe ilości SO2. Oenoferm®X-treme mają właściwości stabilizujące kwasowość i są w stanie opóźnić fermentację malolaktową.

Dopuszczone zgodnie z prawem i przepisami obowiązujących obecnie w UE. Czystość i jakość zostały udowodnione laboratoryjnie.

Proces produkcji drożdży F3-Erbslöh - przeznaczenie do fermentacji

Doświadczenie w produkcji cennych i zatwierdzonych szczepów drożdży Erbslöh Oenoferm®, pozwala zwiększać ich siłę. Do hodowli drożdży użyto pożywki bogatej w substancje mineralne i witaminy. Oenoferm® X-treme przeprowadzają bezpieczną fermentację, nawet w stresujących warunkach.

Produkt i działanie:

Nazwa Oenoferm®X-treme został wybrana ze względu na fakt, że hybrydowe drożdże wykazują bardzo wysoką wydajność fermentacji, również w niskich temperaturach. "X-treme" profil aromatu: bardzo intensywne zapachy wyrażające delikatne korzenno-świeże nuty. Te aromaty są w coraz większym stopniu tworzone podczas chłodnej fermentacji. Na podniebieniu drożdże promują uczucie win w nowoczesnym stylu z drobnymi nutami mineralnymi. Zintensyfikowane zostają świeżo owocowe profile i pikantne nuty danej odmiany smakowej. Aromaty są trwałe na podniebieniu i w nosie. Oenoferm®X-treme stosuje się korzystnie dla białych odmian rodziny Pinot (Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay), oraz Riesling, Sauvignon Blanc i Silvaner. Oenoferm®X-treme nadają się również do klasycznie-owocowych win Welschriesling, Grüner Veltliner i Muskateller.

Dawkowanie:

Dodanie 50g Oenoferm®Xtreme/250L moszczu winogronowego zapewnia optymalną liczbę żywych komórek drożdży na ml moszczu. Ta duża liczba komórek zapewnia natychmiastowe wystąpienie fermentacji i przewagę nad dzikimi kulturami drożdży.

Zastosowanie:

Drożdże Oenoferm®Xtreme uwodnić w ilości 10 razy większej niż ilość drożdży mieszaniną 1:1 ciepłej wody (37-42°C) i moszczu gronowego. Powoli wymieszać. Pozostawić do spęcznienia na 20 minut.
Zawiesinę drożdży dodaje się do kadzi, ciągle mieszając. Różnica temperatur między starterem drożdżowym, a moszczem nie powinna przekraczać 8°C. W przeciwnym razie, może dojść do tzw. szoku termicznego, co może spowodować uszkodzenie wielu komórek drożdży i prowadzić do spadku wydajności drożdży. Wskazane jest, aby po około 10 minutach dodać do zawiesiny biologiczny aktywator drożdży i pożywkę Vita Drive®F3 w tej samej ilości. Gdy tylko rozpocznie się fermentacja, zaleca się kontrolować temperaturę, w celu utrzymania procesu na wymaganym poziomie.

Przechowywanie:

Pakowane próżniowo. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Napoczęte opakowania szczelnie zamknąć i wykorzystać w ciągu 2-3 dni.