Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże Oenoferm Tipico F3 50g na 250L KRAKÓW

07-05-2015, 10:34
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 22.35 zł     
Użytkownik marxam-enology
numer aukcji: 5245844024
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 4   
Koniec: 07-05-2015 10:27:58
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa

Zamawiając na naszych aukcjach za przesyłkę kurierem płacisz tylko raz bez znaczenia jak wiele produktów zamówisz!

Polecamy odbiór osobisty w sklepie przy ul. Wodnej 2 w Krakowie lub wybór przesyłki kurierskiej,

obsługuje nasz firma kurierska DHL.

Przesyłka kurierska lub odbiór osobisty w Salonie Sprzedaży:

ul. Wodna 2 (na przeciwko nr 17)
30-556 Kraków

Otwarte

Poniedziałek-Piątek 08:00-18:00

Sobota 9:00-13:00

kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć
Płatności

Marxam Project
Marcin Bauer
ul. Wodna 2
30-556 Kraków

nr konta: 43 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 750160

O nas

Jesteśmy legalnie działającą firmą,
do każdego zakupu załączamy paragon.
Wystawiamy także faktury VAT.

Możliwa wysyłka za granicę po wcześniejszym ustaleniu ceny przesyłki.

Kontakt

tel. 519 [zasłonięte] 913 (08:00-18:00)

tel. 602 [zasłonięte] 525 (10:00-18:00)
[zasłonięte]@marxam-enology.pl

Drożdże Oenoferm Tipico F3 50g na 250L

Drożdże Oenoferm Tipico F3 50g na 250L

Charakterystyka produktu

Odbiór osobisty w sklepie przy ulicy Wodnej 2 (na przeciwko nr 17) w Krakowie (godz. 8:00-18:00)!
Przed przyjazdem sprawdź dokładnie mapkę dojazdu znajdującą się po lewej stronie!

Drożdże winiarskie Oenoferm®Tipico

Drożdże winiarskie dla klasycznych białych win, zwłaszcza Riesling, Müller-Thurgau, Kerner.

Opis produktu:

Oenoferm®Tipico to szczep drożdży z gatunku Saccharomyces cerevisiae, które pomagają uzyskać wino o aromatach w pełni dojrzałych winogron, zwłaszcza z odmian winorośli Riesling, Müller-Thurgau, Silvaner, Kerner, Sauvignon Blanc.

Dopuszczone zgodnie z prawem i przepisami obowiązujących obecnie w UE. Czystość i jakość zostały udowodnione laboratoryjnie.

Proces produkcji drożdży F3-Erbslöh - przeznaczenie do fermentacji

Doświadczenie w produkcji cennych i zatwierdzonych szczepów drożdży Erbslöh Oenoferm®, pozwala zwiększać ich siłę. Do hodowli drożdży użyto pożywki bogatej w substancje mineralne i witaminy. Oenoferm® Tipico F3 przeprowadzają bezpieczną fermentację, nawet w stresujących warunkach.

Produkt i działanie:

Drożdże Oenoferm®Tipico charakteryzują się szczególnie szerokim spektrum zachowanych aromatów. Typowy charakter odmian jest uwalniony, szczególnie z odmian winorośli Riesling, Müller-Thurgau, Kerner i Silvaner. Z myślą o winach wysokiej jakości w mocny, intensywny sposób tworzone są pierwotne i wtórne aromaty. Oenoferm®Tipico promuje aromaty dojrzałych owoców egzotycznych i moreli. Uzyskuje się wina kremowe i wieloaspektowe.

Korzystne temperatury fermentacji, oraz do oceny sensorycznej: 18-22°C.
Tolerancja na alkohol: do 13,5% obj.

Dawkowanie:

Dodanie 50g Oenoferm®Freddo/250L moszczu winogronowego zapewnia optymalną liczbę żywych komórek drożdży na ml moszczu. Ta duża liczba komórek zapewnia natychmiastowe wystąpienie fermentacji i przewagę nad dzikimi kulturami drożdży.

Zastosowanie:

Drożdże Oenoferm®Freddo uwodnić w ilości 10 razy większej niż ilość drożdży mieszaniną 1:1 ciepłej wody (37-42°C) i moszczu gronowego. Powoli wymieszać. Pozostawić do spęcznienia na 20 minut.
Zawiesinę drożdży dodaje się do kadzi, ciągle mieszając. Różnica temperatur między starterem drożdżowym, a moszczem nie powinna przekraczać 8°C. W przeciwnym razie, może dojść do tzw. szoku termicznego, co może spowodować uszkodzenie wielu komórek drożdży i prowadzić do spadku wydajności drożdży. Wskazane jest, aby po około 10 minutach dodać do zawiesiny biologiczny aktywator drożdży i pożywkę Vita Drive®F3 w tej samej ilości. Gdy tylko rozpocznie się fermentacja, zaleca się kontrolować temperaturę, w celu utrzymania procesu na wymaganym poziomie.

Przechowywanie:

Pakowane próżniowo. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Napoczęte opakowania szczelnie zamknąć i wykorzystać w ciągu 2-3 dni.