Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelniczeTURBO 48h,100% pewne! DOSKONAŁE

01-06-2012, 0:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19 zł     
Użytkownik biowin_pl
numer aukcji: 2345722954
Miejscowość Łóź
Wyświetleń: 11   
Koniec: 24-05-2012 09:10:34
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

BIOWIN - Allegro

Aukcja

JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM DYSTRYBUTOREM

POD NASZA MARKĄ BIOWIN WPROWADZAMY TYLKO NAJLEPSZE PRODUKTY!!!



W celu wybrania tych jedynych drożdży gorzelniczych, które będą sygnowane naszą marką, przeprowadziliśmy wiele doświadczeń i badań w naszych laboratoriach.

UDAŁO SIĘ !!!


Wybraliśmy aktywne drożdże, które najlepiej spełniały nasze oczekiwania.

Zalety:

  • szybka i czysta fermentacja ( nastawu 25l )
  • możliwość uzyskania nawet 20% alkoholu w nastawie
  • możliwości doskonałego odfermentowania w nastawach: cukrowych, zacierach z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy i melasy.
  • szeroki zakres temperatury fermentacji ( 20 - 30°C )

Opakowanie zawiera:

  • aktywne drożdże winiarskie, pożywkę dla drożdży
(witaminy, makro- i mikroelementy), dlatego nie ma już potrzeby mieszania z nasuwem innych dodatków!!!







PRZYGOTOWANIE NASTAWU ( 25 l ):

  • W 8 litrach przegotowanej, gorącej wody, rozpuścić 6-8kg cukru całość dokładnie wymieszać.
  • Po wystudzeniu płyn przelać do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnić wodą o temp. pokojowej do 25 litrów.
  • Dodać saszetkę drożdży Turbo, dokładnie wymieszać.
  • Całość pozostawić do fermentacji w temp. 20-30°C na 2-7 dni.
  • Po tym czasie delikatnie zlać z nad osadu drożdżowego.

I GOTOWE !!!
MOŻNA DESTYLOWAĆ

TABELA UZYSKANIA MOCY Z ODPOWIEDNICH ILOŚĆI CUKRU PRZY ok. 30ºC,

z 6 kg otrzymujemy 14% - w ciągu 2 dni
z 7 kg otrzymujemy 16% - w ciągu 2-3 dni
z 8 kg otrzymujemy 18% - w ciągu 4-5 dni

Zamiast cukru (sacharozy) polecamy użyć dekstrozę w ilości 9-9,6kg. Fermentacja przebiegnie szybciej i efektywniej. Nawet 19-20% alkoholu można uzyskać w ciągu 4-7 dni.

Ze względu na dosyć burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze ( balonie lub pojemniku fermentacyjnym)
W RAZIE PYTAŃ NIE CZEKAJ DZWOŃ : +48 (42)[zasłonięte]681 75

ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE, NA KTÓRYCH ZNAJDZIESZ WIELE POMYSŁÓW NA NIEPOWTARZALNE PREZENTY