Aukcja
JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM DYSTRYBUTOREM
POD NASZA MARKĄ BIOWIN WPROWADZAMY TYLKO NAJLEPSZE PRODUKTY!!!
W celu wybrania tych jedynych drożdży gorzelniczych, które będą sygnowane naszą marką, przeprowadziliśmy wiele doświadczeń i badań w naszych laboratoriach.
UDAŁO SIĘ !!!Wybraliśmy aktywne drożdże, które najlepiej spełniały nasze oczekiwania.Zalety:
- szybka i czysta fermentacja ( nastawu 25l )
- możliwość uzyskania nawet 20% alkoholu w nastawie
- możliwości doskonałego odfermentowania w nastawach: cukrowych, zacierach z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy i melasy.
- szeroki zakres temperatury fermentacji ( 20 - 30°C )
Opakowanie zawiera:
- aktywne drożdże winiarskie, pożywkę dla drożdży
(witaminy, makro- i mikroelementy), dlatego nie ma już potrzeby mieszania z nasuwem innych dodatków!!!
PRZYGOTOWANIE NASTAWU ( 25 l ):
- W 8 litrach przegotowanej, gorącej wody, rozpuścić 6-8kg cukru całość dokładnie wymieszać.
- Po wystudzeniu płyn przelać do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnić wodą o temp. pokojowej do 25 litrów.
- Dodać saszetkę drożdży Turbo, dokładnie wymieszać.
- Całość pozostawić do fermentacji w temp. 20-30°C na 2-7 dni.
- Po tym czasie delikatnie zlać z nad osadu drożdżowego.
I GOTOWE !!!
MOŻNA DESTYLOWAĆ
TABELA UZYSKANIA MOCY Z ODPOWIEDNICH ILOŚĆI CUKRU PRZY ok. 30ºC, z 6 kg otrzymujemy 14% - w ciągu 2 dni
z 7 kg otrzymujemy 16% - w ciągu 2-3 dni
z 8 kg otrzymujemy 18% - w ciągu 4-5 dni
Zamiast cukru (sacharozy) polecamy użyć dekstrozę w ilości 9-9,6kg. Fermentacja przebiegnie szybciej i efektywniej. Nawet 19-20% alkoholu można uzyskać w ciągu 4-7 dni.Ze względu na dosyć burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze ( balonie lub pojemniku fermentacyjnym)
W RAZIE PYTAŃ NIE CZEKAJ DZWOŃ : +48 (42)[zasłonięte]681 75
ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE, NA KTÓRYCH ZNAJDZIESZ WIELE POMYSŁÓW NA NIEPOWTARZALNE PREZENTY