JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM DYSTRYBUTOREMPOD NASZA MARKĄ WPROWADZAMY TYLKO NAJLEPSZE PRODUKTY!!!W celu wybrania tych jedynych drożdży gorzelniczych, które będą sygnowane naszą marką BIOWIN, przeprowadziliśmy wiele doświadczeń i badań w naszych laboratoriach.UDAŁO SIĘ !!!Wybraliśmy aktywne drożdże, które najlepiej spełniały nasze oczekiwania.ZALETY:
- szybka i czysta fermentacja ( nastawu 25l )
- możliwość uzyskania nawet 20% alkoholu w nastawie
- możliwości doskonałego odfermentowania w nastawach: cukrowych, zacierach z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy i melasy.
- szeroki zakres temperatury fermentacji ( 20 - 30°C )
Opakowanie zawiera:
- aktywne drożdże gorzelnicze, pożywkę dla drożdży (witaminy, makro- i mikroelementy), dlatego nie ma już potrzeby mieszania z nastawem innych dodatków wspomagających fermentację!!!
waga: 0,135 kg
PRZYGOTOWANIE NASTAWU ( 25 l ):
- W 8 litrach przegotowanej, gorącej wody, rozpuścić 6-8kg cukru całość dokładnie wymieszać.
- Po wystudzeniu płyn przelać do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnić wodą o temp. pokojowej do 25 litrów.
- Dodać saszetkę drożdży Turbo, dokładnie wymieszać.
- Całość pozostawić do fermentacji w temp. 20-30°C na 2-7 dni.
- Po tym czasie delikatnie zlać z nad osadu drożdżowego.
I GOTOWE !!!
MOŻNA DESTYLOWAĆ
MOC NASTWAU UZYSKUJE SIĘ Z ODPOWIEDNIEJ ILOŚĆI CUKRU PRZY ok. 30ºC,
z 6 kg otrzymujemy 14% - w ciągu 2 dni
z 7 kg otrzymujemy 16% - w ciągu 2-3 dni
z 8 kg otrzymujemy 18% - w ciągu 4-5 dni
Zamiast cukru (sacharozy) polecamy użyć dekstrozę w ilości 9-9,6kg. Fermentacja przebiegnie szybciej i efektywniej. Nawet 19-20% alkoholu można uzyskać w ciągu 4-7 dni.
Ze względu na dosyć burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze ( balonie lub pojemniku fermentacyjnym)
BŁYSKAWICZNA WYSYŁKA - BŁYSKAWICZNA DOSTAWA
ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE, NA KTÓRYCH ZNAJDZIESZ WIELE POMYSŁÓW NA NIEPOWTARZALNE PREZENTY