Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze Turbo GRAPPA 120g KRAKÓW

02-05-2015, 9:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.70 zł     
Użytkownik marxam-enology
numer aukcji: 5232118901
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 5   
Koniec: 02-05-2015 09:03:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa

Zamawiając na naszych aukcjach za przesyłkę kurierem płacisz tylko raz bez znaczenia jak wiele produktów zamówisz!

Polecamy odbiór osobisty w sklepie przy ul. Wodnej 2 w Krakowie lub wybór przesyłki kurierskiej,

obsługuje nasz firma kurierska DHL.

Przesyłka kurierska lub odbiór osobisty w Salonie Sprzedaży:

ul. Wodna 2 (na przeciwko nr 17)
30-556 Kraków

Otwarte

Poniedziałek-Piątek 08:00-18:00

Sobota 9:00-13:00

kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć
Płatności

Marxam Project
Marcin Bauer
ul. Wodna 2
30-556 Kraków

nr konta: 43 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 750160

O nas

Jesteśmy legalnie działającą firmą,
do każdego zakupu załączamy paragon.
Wystawiamy także faktury VAT.

Możliwa wysyłka za granicę po wcześniejszym ustaleniu ceny przesyłki.

Kontakt

tel. 519 [zasłonięte] 913 (08:00-18:00)

tel. 602 [zasłonięte] 525 (10:00-18:00)
[zasłonięte]@marxam-enology.pl

Drożdże gorzelnicze Turbo GRAPPA 120g

Drożdże gorzelnicze Turbo GRAPPA 120g

Charakterystyka produktu

Odbiór osobisty w sklepie przy ulicy Wodnej 2 (na przeciwko nr 17) w Krakowie (godz. 8:00-18:00)!
Przed przyjazdem sprawdź dokładnie mapkę dojazdu znajdującą się po lewej stronie!

Drożdże gorzelnicze TurboGRAPPA, 120g

Opis

Wysokoalkoholizująca mieszanka drożdży gorzelniczych i winiarskich oraz pożywek do fermentacji nastawów z wytłoków owocowych ( jabłkowych, gronowych, porzeczkowych, gruszkowych i innych).
Szybka fermentacja, uwydatniony aromat owocowy.
Sposób przygotowania nastawu:
Przygotować nastaw z wytłoków owocowych i wody w proporcji 1:1 lub 1:1,5, w zależności od rodzaju użytych owocoów. Przed rozpoczęciem fermentacji zawartość saszetki wsypać do ok. 300 ml wody o temperaturze nie przekraczającej 30oC, dokładnie wymieszać i po 30 min. wlać do nastawu. Cukier w łącznej ilości 4-5 kg/25l dodawać porcjami: 1/2 w pierszym dniu fermentacji, 1/4 po 3 dniach, resztę w 5 dniu procesu. Fermentować w temperaturze 20-29oC w ciągu 7-10 dni do ustania CO2, następnie zlać płyn znad osadu i poddać dwukrotnej destylacji, starając się zachować nuty owocowe.