Instrukcja na 25 litrów:
W naczyniu rozpuścić 6-8kg cukru w 8 litrach przegotowanej, gorącej wody, całość dokładnie wymieszać.
Po wystudzeniu płyn przelać do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnić wodą o temp. pokojowej do 25 litrów.
Dodać saszetkę drożdży Turbo, dokładnie wymieszać w ciągu 1 min.
Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość pozostawić do fermentacji w temp. 20-30°C na 2-7 dni.
W temp. 30C, przy nastawie z 6kg cukru otrzymuje się 14% alkoholu po 2 dniach; z 7kg - 16% po 2-3 dniach; z 8kg - 18% po 4-5 dniach fermentacji.
Zamiast cukru (sacharozy) polecamy użyć dekstrozę w ilości 9-9,6kg. Fermentacja przebiegnie szybciej i efektywniej. Nawet 19-20% alkoholu można uzyskać w ciągu 4-7 dni.
Opakowanie zawiera: aktywne drożdże , pożywkę dla drożdży (witaminy, makro- i mikroelementy).