|
|
drożdże turbo 48H ! Drożdże do szybkiej i czystej fermentacji. Mogą być używane nie tylko do nastawów cukrowych ale i do zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków i melasy. Umożliwiają uzyskanie nawet do 20% alkoholu w ciągu 2- 5 dni. UWAGA Listy "nie polecone” wysyłamy wyłącznie na odpowiedzialność kupującego, ponieważ w przypadku zaginięcia takiego listu Poczta Polska nie przyjmuje reklamacji tym samy nie możesz reklamować takiej przesyłki i u nas, w takim przypadku również nie wysyłamy produktu ponownie. Polecamy list polecony lub kuriera co daje 100% pewności. Rozpuścić 6-8 kg cukru w 8l. gorącej wody, płyn przelać do balonu, uzupełnić letnią wodą do poj.25l., dodać saszetkę turbo drożdży, wymieszać. Całość pozostawić do fermentacji na 2-5 dni. Drożdże do szybkiej i czystej fermentacji. Mogą być używane nie tylko do nastawów cukrowych ale i do zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków i melasy. Umożliwiają uzyskanie nawet 19 - 20% alkoholu w ciągu 4- 7 dni. Instrukcja na 25 litrów: (1) W naczyniu rozpuścić 6-8kg cukru w 8 litrach przegotowanej, gorącej wody, całość dokładnie wymieszać. (2) Po wystudzeniu płyn przelać do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnić wodą o temp. pokojowej do 25 litrów. (3) Dodać saszetkę drożdży Turbo, dokładnie wymieszać w ciągu 1 min. (4) Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość pozostawić do fermentacji w temp. 20-30°C na 2-7 dni. W temp. 30oC, przy nastawie z 6kg cukru otrzymuje się 14% alkoholu po 2 dniach; z 7kg - 16% po 2-3 dniach; z 8kg - 18% po 4-5 dniach fermentacji. Zamiast cukru (sacharozy) polecamy użyć dekstrozę w ilości 9-9,6kg. Fermentacja przebiegnie szybciej i efektywniej. Nawet 19-20% alkoholu można uzyskać w ciągu 4-7 dni. Opakowanie zawiera: aktywne drożdże winiarskie, pożywkę dla drożdży (witaminy, makro- i mikroelementy). * Przechowywać w suchym miejscu, w temp. pokojowej. Najlepiej użyć przed/nr partii na zgrzewie. Waga 135g
Na innej aukcji : Drożdże winiarskie szlachetne PROMOCJA
Na innej aukcji : Saletra potasowa do peklowania mięsa. + GRATIS 20 g kwasku cytrynowego Na innej aukcji : ZRĘBKI DO WĘDZENIA LUB GRILLOWANIA 1. Zrębki bukowo – olchowe. Idealne do wędzenia i grillowania. Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat a także złocistobrązowy kolor. Doskonałe do wędzenia baraniny, wołowiny i wieprzowiny.. 2. Zrębki bukowe. Idealne do wędzenia i grillowania. Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat a także złocisty kolor. Doskonałe do wędzenia ryb, drobiu, jagnięciny oraz cielęciny. Wysyłka nastąpi po wybraniu rodzaju zrębek (1 lub 2) Doskonałe i polecane do wędzenia do wędzenia wędlin, ryb i innych produktów zrębki wędzarnicze. Zrębki skrócą czas wędzenia produkty wędzone uzyskają dzięki nim piękny wygląd, kolor i wspaniały smak. Zrębki używamy jako dodatek do wędzenia. Dosypując do tlących się kołków drewna. Dzięki temu łatwo utrzymasz pożądaną temperaturę i zwiększysz ilość dymu w wędzarni. Na innej aukcji : 100500 termometr do pieczenia mięs 54-88 st C Na innej aukcji : 100600 termometr do pieczenia mięs 0-120 st C Na innej aukcji : Sekret Dziadka Feliksa - mieszanka do peklowania 100% natura (pakowane hermetycznie) wzbogacona mieszanka przypraw do peklowania mięsa 36g - na 10kg mięsa. Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, które podkreślają walory smakowe i zapachowe mięs przygotowywanych domowym sposobem. Szczególnie polecana do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz baraniny i dziczyzny. Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu. Można używać do marynat i pieczenia Na innej aukcji : Receptura Babci Leokadii - mieszanka do peklowania mieszanka do peklowania 100% natura (pakowane hermetycznie) Receptura Babci Leokadii - tradycyjna mieszanka do peklowania mięsa. Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjątkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. Polecamy do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny. Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, goździki. Masa netto: 36 g na 10 kg mięsa. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu. Można używać do marynat i pieczenia Na innej aukcji : Siatka wędliniarska +300st C 310102 Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 16cm i wadze do 1,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to +300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 5 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH, Na innej aukcji : Siatka wędliniarska +300st C 310102 Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich- szynek baleronów oraz innych mięs według upodobań do pieczenia, wędzenia peklowania. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 22cm i wadze do 2,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to 300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 4 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH Na innej aukcji : Nici wędliniarskie bawełniane białe. Nici wędliniarskie bawełniane białe - do pieczenia, gotowania, peklowania, wędzenia. Służą do ręcznego wiązania mięs przeznaczonych do wędzenia, parzenia rolad na czas pieczenia. Naturalne materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa ( do 300°C) bez zmiany aromatu i smaku. Sznurek jest wytrzymały, mięso można powiesić na haku. Posiada atest PZH. Na innej aukcji : Osłonka białkowa wędliniarska. Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas -do parzenia, wędzenia - również na zimno. Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonek lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających. Parametry Wytrzymałość termiczna 100°C. Opakowanie jednost. 4mb (±5%), Średnica 55mm. Użytkowanie Przed napełnieniem moczyć osłonkę 15min. w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy. Parzenie max temp. 75°C, wędzenie 90°C, obróbka zimnym dymem max. 40°C. Posiada atest PZH. 2 kolory Na innej aukcji : Osłonka tekstylna wędliniarska do parzenia. Osłonka tekstylna służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich- salcesonów, kiełbas grubo rozdrobnionych, oraz pasztetów, możne być również stosowana przy wyrobie serów. Parametry Wykonana z impregnowanego wytrzymałego materiału, mocne szwy zapewniają małe straty parzelnicze oraz długi okres przechowywania wyrobu gotowego. Wytrzymałośćtermiczna +100°C, Wsad 3kg. Użytkowanie Przed napełnieniem osłonkę należy namoczyć przez 30min. Ściśle napełnioną osłonkę parzyć w max temperaturze 88°C a następnie schłodzić. Posiada atest PZH. Na innej aukcji : Siatka wędliniarska +100C Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 15cm i wadze do 1,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to +100 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 5 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH,
|