Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze T48 - SUPER MOCNE Bimber

01-06-2012, 0:32
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: 9.50 zł     
Użytkownik piwo_piweczko
numer aukcji: 2344806846
Miejscowość Chorzów
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 2    Wyświetleń: 37   
Koniec: 27-05-2012 18:31:06
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


E-mail Wyślij wiadomość
Tel.kom. 784[zasłonięte]585
Gadu-Gadu gg[zasłonięte]40321

Moje komentarze
Inne aukcje
Dodaj do ulubionych
Strona "O mnie"

Kurier 20 PLN
Kurier pobranie 26 PLN
poczta polska 2 PLN
priorytet +2 PLN

Numer 24 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 736285
Bank mBank

Na Allegro jestem już od kilku lat. Wczesniej pod innym nickiem i w innej branży. Bardzo poważnie traktuję moje transakcje kupna lub sprzedaży.Staram się być rzetelny i uczciwy zarówno jeśli jestem sprzedającym jak i kupującym. Na moich aukcjach znajdziecie ciekawe towary, które staram się dokładnie opisać. Jeśli jednak o czymś zapomnę lub masz jakiekolwiek wątpliwości to proszę o maila .Nie odpowiadam na sms-y. Wysyłkę robię w czasie nie dłuższym 7 dni od zaksięgowania pieniędzy na moim koncie lub informacji że towar mam wysłać za pobraniem. To jest oczywiście najdłuższy termin jaki sobie daje zazwyczaj wysyłam na następny dzień ale nie chciałbym zeby były jakieś niedomówienia. Koszty przesyłki są zawsze umieszczone przy aukcji. Koszty obejmują koszty przesyłki ( wg. cennika poczty polskiej lub przesyłki kurierskiej) oraz koszty opakowania. ( jako rzetelny sprzedawca staram się dbać o to aby towar dotarł do klienta w nienaruszonym stanie a to niestety też kosztuje).Koszty są ustalone dla jednej sztuki wystawionego towaru chyba że na aukcji pisze inaczej jeśli kupują państwo więcej sztuk proszę o pytanie o koszty przesyłki.Przesyłkę listową zwykłą przesyłam tylko i wyłącznie na odpowiedzialność kupującego.Polecam szczególnie przesyłkę kurierską która w tej chwili kosztuje 20zł jest ubezpieczona i zazwyczaj jest na nastepny dzień u odbiorcy. Odbiór osobisty tylko po wcześniejszym kontakcie. Na wpłate czekam do 10 dni od sprzedania towaru, niestety po tym czasie wystawiam negatywa i zwracam się do Allegro o zwrot prowizji. W razie problemów proszę pisać lub dzwonić napewno się dogadamy. Jako sprzedający wystawiam komentarz jako drugi, natomiast jeśli jestem kupującym robię to jako pierwszy.Koniecznie zobacz stronę O MNIE tam zawsze są aktualne informacje.
Zachęcamy do odbioru osobistego w naszym sklepie stacjonarnym
"Centrum Warzenia Piwa Domowego"
Chorzów ul. 3-go Maja 29
w godz:
pon,wt,czw,piąt. 10-17
śr. 8-15
sob. 8-12
POZDRAWIAM piwo_piweczko


Super Drożdże Gorzelnicze

Drożdże T48
Extra “mocne” i specjalnie stworzone drożdże, do dwóch typów fermentacji:
* 14% w 2 dni - rozpuścić 6kg cukru w 21l wody
* 20% w 5 dni - rozpuścić 8kg cukru w 21l wody
Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać przez ok. 1 min. fermentować w temp. 20 - 30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C.
Zawartość: drożdże+pożywka+witaminy oraz mikroelementy

 

 

!!! UWAGA dotycząca wszystkich szybkich drożdży !!!

* Przy fermentacji w balonie nie używać rurki
fermentacyjnej ani korka.
* Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych
nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
* Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych
gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L
wody min.30L fermentator.
* Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35°C
(drożdże przestaną pracować).)

:

 

Coobra 6 Magnum - duże nastawy

Zawartość saszetki: 90g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: sposób użycia i dawkowania według załączonej tabeli, przy utrzymaniu optymalnej temperatury otoczenia czas fermentacji 2 – 3 dni.

objętość Ilość Ilość Ilość temp. przy optymalna
nastawu Wody Cukru Opakowań starcie temperatura
25 litrów 21 litrów - 30°C 6kg cukru 1xCoobra6 25°C 20°C - 30°C
200 litrów 170 litrów - 20°C 48kg cukru 8xCoobra6 20°C 10°C - 25°C
500 litrów 425 litrów - 20°C 120kg cukru 15xCoobra6 15°C 10°C - 20°C

 



 

Coobra 7

Zawartość saszetki: 124g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 6kg cukru daje 14% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 16% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 22L wody. Do nastawu o temp. ok. 30°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30°C. Najlepsza temperatura fermentacji 25°C.
Coobra 8
Zawartość: 116g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 8kg cukru daje 18% w ciągu 5dni (temp. ferment. 30*C) lub w ciągu 10dni (temp. ferment. 20*C). Rozpuścić 8kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C.
Coobra Pure
W Coobra Pure używany jest specjalny rodzaj drożdży, który daje wysoką zawartość alkoholu natomiast zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji, w porównaniu do innych drożdży
 
Zawartość: 100g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 3-4 dni.
Coobra24

Coobra 24 jest nowym, extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz.
Zawartość saszetki: ok.205g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30°C. Najlepsza temperatura fermentacji 25°C, czas fermentacji 24 godziny.
Drożdże T3 - Mocne


Zawartość saszetki: 130g netto C drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 6kg cukru daje 15% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 17% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 25L wody. Do nastawu o temp. ok. 20-25°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-25°C.

Drożdże T48
Extra “mocne” i specjalnie stworzone drożdże, do dwóch typów fermentacji:
* 14% w 2 dni - rozpuścić 6kg cukru w 21l wody
* 20% w 5 dni - rozpuścić 8kg cukru w 21l wody
Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać przez ok. 1 min. fermentować w temp. 20 - 30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C.
Zawartość: drożdże+pożywka+witaminy oraz mikroelementy
Fantom KLARMEDEL 24h
Super szybki i super silny, dwuskładnikowy, profesjonalny środek klarujący do nastawów. Idealny do klarowania zacieru i win białych. Czas całkowitego wyklarowania 24h. Zawartość torebki na 25l wina.
 
Instrukcja: gdy wino bądź zacier przestaną „pracować”, należy zlać je znad osadu do innego pojemnika. Przed dodaniem preparatu należy dobrze zamieszać nastaw, następnie dodać całą zawartość saszetki K1 i całość dokładnie wymieszać ok.30sek. Następnie dodać zawartość saszetki J1 i ponownie wymieszać. Pozostawić w spokojnym miejscu, proces klarowania rozpocznie się po kilku minutach, całkowite wyklarowanie do 24h.
SUPERKLAR 24h
Szybki i skuteczny, dwuskładnikowy środek do klarowania zacierów i win.
Instrukcja: po zakończonej fermentacji, należy dokładnie zamieszać wstępnie sklarowany nastaw w celu jego odgazowania. Najpierw należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2h. Po tym czasie należy dodać saszetkę B, delikatnie zamieszać i pozostawić na 24h do wyklarowania.
Alcotec 24 TurboKlar
Super szybki i super silny, dwuskładnikowy, profesjonalny środek klarujący do nastawów. Idealny do klarowania zacieru i win białych. Czas całkowitego wyklarowania 24h. Zawartość na ok 25l.
Instrukcja: gdy wino bądź zacier przestaną „pracować”, należy zlać je znad osadu do innego pojemnika. Przed dodaniem preparatu należy dobrze zamieszać nastaw, następnie dodać całą zawartość saszetki A całość dokładnie wymieszać i pozostawić na 1-2 godziny. Następnie dodać zawartość saszetki B i ponownie wymieszać. Pozostawić w spokojnym miejscu, proces klarowania rozpocznie się po kilku minutach, całkowite wyklarowanie do 24h.
 
Węgiel Kokosowy STORMS 0.75 kg - obj. 1,7 l

Objętość: 1,7l
Waga opakowania: 0,82 kg
Wielkość (granulacja): 0,40 - 0,85 mm
Absorpcja: 1150 m2/g

Węgiel ten służy do filtracji destylatów - efektem jest znakomicie czysty produkt, zarówno w smaku jak i zapachu.
Działanie:
* eliminowanie mikro-zanieczyszczeń,
* odbarwianie alkoholu,
* usuwanie nieprzyjemnego zapachu,
* skuteczna absorpcja fenoli, tłuszczy czy białek.
Węgiel może zostać użyty także do przefiltrowywania wody.

 
Coobra węgiel aktywny- obj.1,7L
Jeden z najlepszych dostępnych węgli aktywnych na rynku do zastosowań w domowym przemyśle spożywczym - spirytusowym. Główną zaletą tego węgla jest skuteczna absorpcja fenoli , tłuszczy , białek , usuwanie mikro zanieczyszczeń, odbarwianie alkoholu oraz w przypadku "obcego" zapachu jego eliminację . Dzięki zastosowaniu węgla poprawia się smak destylatu , wódki poprzez wyeliminowanie efektu "ostrości " .
Zachęcamy do odbioru osobistego w naszym sklepie stacjonarnym
"Centrum Warzenia Piwa Domowego"
Chorzów ul. 3-go Maja 29
w godz:
pon,wt,czw,piąt. 10-17
śr. 8-15
sob. 8-12
Uwagi i instrukcja dytyczące węgla aktywnego
* Najlepiej jest stosować węgiel, gdy zawartość alkoholu nie przekracza 45% - im wyżej, tym zanieczyszczenia w destylacie będzie ciężej oddzielić.
* Zachować jak najniższą temperaturę cieczy - wskazane jest jej uprzednie zmrożenie w zamrażarce - po to, aby adsorpcja zanieczyszczeń z węglem była jak najwyższa).
* Węgiel zalać (przepłukać) 2-3krotnie wrzątkiem przez sitko - po tym prostym "zabiegu" nadaje się bezpośrednio do wsypania do tuby filtracyjnej, a następnie można zacząć filtrację alkoholu.
* Zużyty węgiel charakteryzuje się gorszym smakiem filtrowanego destylatu - jeżeli przestanie nas satysfakcjonować, należy dosypać porcję świeżego węgla.
* Jeżeli nie posiadamy tuby filtracyjnej wystarczy zwykły słój do którego należy wlać spirytus oraz odpowiadającą mu porcję węgla (przyjmuje się, że do oczyszczenia 1 litra spirytusu potrzeba 50g węgla aktywnego), a następnie odstawić na okres kilku dni w ciemne miejsce, co jakiś czas potrząsając. Minusem tej metody jest jej czasochłonność, natomiast efekt końcowy jest identyczny, gdybyśmy użyli tuby filtracyjnej.
* Węgiel nie jest jednorazowego użytku - można go używać wielokrotnie, aż do przefiltrowania maksymalnej ilości destylatu przewidzianej dla 1 opakowania!
* 1 opakowanie węgla starcza na przefiltrowanie około 50l destylatu - są to około 3 napełnienia cylindra (przez jedno napełnienie oczyścimy od 10 do 15l destylatu, choć nierzadkie są przypadki filtracji od 20 do 30l)
 
.
Największy wybór koncentratów do produkcji piwa w domu znajdziesz na innych naszych aukcjach.Zapraszam do zapoznania sie z pełna ofertą.





© AllegroPromo