Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze T3 - SUPER MOCNE Bimber Zaci

09-07-2012, 22:42
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 9 zł      Najwyzsza cena licytacji: 9 zł     
Użytkownik Sklep-alkohol
numer aukcji: 2437846588
Miejscowość Olkusz
Kupiono sztuk: 7    Zostało sztuk: 93    Licytowało: 2    Wyświetleń: 47   
Koniec: 21-07-2012 14:17:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

14



TEL 790[zasłonięte]757

KPOCZTA POLSKA
KURIER

Drożdże gorzelnicze T3 - SUPER MOCNE Bimber Zaci




pPŁACĘ Z ALLEGRO
PRZELEW BANKOWY



Witam na naszych aukcjach

Przed zakupem prosze o zapoznanie sie z regulaminem

zamieszczonym w informacji STRONA O MNIE

Na innch aukcjach posiadamy, pożywki, drożdze, węgle akcesoria do

wyrobu alkoholi domowych

Wszystko co potrzebne do naszego hobby

zapraszam

DO KAŻDYCH ZAKUPÓW DROŻDZE WINIARSKIE

GRATIS








Zapraszamy na nasze pozostałe aukcje gdzie zakupisz wszystkie potrzebne produkty



Extra drożdże T3


Bardzo mocne, drożdże gorzelnicze - nawet do 17% alkoholu

Extra drożdże T3 to mieszanka aktywnych drożdży gorzelniczych, pożywki , witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych. Niska cena przy dużej wydajności (nawet 17%) i maksymalnie krótkim czasie fermantacji sprawiają, że drożdże T3 powoli stają się hitem na polskim rynku. 6kg cukru daje 15% w 3 dni, 7kg cukru daje 17% w 5 dni.


Instrukcja: (6 lub 7kg) rozpuścić w 21l. ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury poniżej 25°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minutę, fermentację trzeba przeprowadzić w temperaturze 20-25C. Czas fermentacji 3 - 5 dni w zależności od ilości cukru dodanego do nastawu.

UWAGA

Fermentacja przebiega bardzo burzliwie (duże wydzielanie CO2), dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach. W pojemnikach fermentacyjnych nie należy dociskać pokrywy (ma leżeć luźno).

Zaleca się używać dużych balonów i pojemników fermentacyjnych, dla 21-litrowego nastawu potrzebny jest pojemnik lub balon o pojemności co najmniej 30 litrów.

Nigdy nie wolno dopuścić do przekroczenia temperatury 35°C, powyżej tej temperatury drożdże przestaną pracować.

Nie należy łączyć kilku opakowań drożdży ponieważ łączenie kilku opakowań nawet przy zwiększeniu ilości cukru i wody może doprowadzić do przekroczenia dopuszczalnej temperatury fermentacji

Temperatura pracy: od 20 do 25°C


Temperatura optymalna: 25°C


Czas fermentacji: 3 dni dla nastawu z 6kg cukru lub 5 dni dla nastawu z 7kg cukru


Wydajność: 17% alkoholu z 7kg cukru lub 15% alkoholu z 6kg cukru


Waga netto: 130g