Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze T3 10SZT. -WYSYŁKA GRATIS

28-03-2015, 7:00
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 90 zł     
Użytkownik PrometSklep
numer aukcji: 5187563892
Miejscowość Turek
Kupiono sztuk: 2    Zostało sztuk: 448    Licytowało: 2    Wyświetleń: 28   
Koniec: 28-03-2015 07:06:34
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt telefoniczny od poniedziałku do piątku 8.00 - 16.00

tel. 063 /[zasłonięte]289 26

fax 063 /[zasłonięte]289 26

e-mail: [zasłonięte]@promet.org.pl

Promet sp. jawna ul.Kolska Szosa 33a 62-700 Turek woj. wielkopolskie

Komentarz zawsze wystawiam jako drugi.

Prosimy o dokładne czytanie opisów aukcji, gdyż bez istotnych powodów nie odwołujemy ofert.

Poczta Polska lub

0,00 zł. - Przesyłka kurierska do 30kg

3,00 zł. - Przesyłka kurierska

Wpłata na rachunek bankowy

BZ WBK

54 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2290001 [zasłonięte] 137397

 

 

Witamy na naszej aukcji.

 

Extra drożdże T3

 

10szt. TYLKO 90,00 zł


Bardzo mocne, drożdże gorzelnicze - nawet do 17% alkoholu

 

 Extra drożdże T3 to mieszanka aktywnych drożdży gorzelniczych, pożywki , witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych. Niska cena przy dużej wydajności (nawet 17%) i maksymalnie krótkim czasie fermentacji sprawiają, że drożdże T3 powoli stają się hitem na polskim rynku. 6kg cukru daje 15% w 3 dni, 7kg cukru daje 17% w 5 dni.

Instrukcja: (6 lub 7kg) rozpuścić w 21l. ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury poniżej 25°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minutę, fermentację trzeba przeprowadzić w temperaturze 20-25C. Czas fermentacji 3 - 5 dni w zależności od ilości cukru dodanego do nastawu.

 UWAGA

Fermentacja przebiega bardzo burzliwie (duże wydzielanie CO2), dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach. W pojemnikach fermentacyjnych nie należy dociskać pokrywy (ma leżeć luźno).

Zaleca się używać dużych balonów i pojemników fermentacyjnych, dla 21-litrowego nastawu potrzebny jest pojemnik lub balon o pojemności co najmniej 30 litrów.

Nigdy nie wolno dopuścić do przekroczenia temperatury 35°C, powyżej tej temperatury drożdże przestaną pracować.

Nie należy łączyć kilku opakowań drożdży ponieważ łączenie kilku opakowań nawet przy zwiększeniu ilości cukru i wody może doprowadzić do przekroczenia dopuszczalnej temperatury fermentacji

Temperatura pracy: od 20 do 25°C
Temperatura optymalna: 25°C
Czas fermentacji: 3 dni dla nastawu z 6kg cukru lub 5 dni dla nastawu z 7kg cukru
Wydajność: 17% alkoholu z 7kg cukru lub 15% alkoholu z 6kg cukru
Waga netto: 130g

Do każdego zakupionego przedmiotu dołączamy paragon

lub na życzenie FAKTURĘ VAT.

 

Przedmioty wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Kuriera. 

 

0,00 zł - przesyłka kurierska - przedpłata.

 

 


 

 

 

Możliwy odbiór osobisty z NASZEGO MAGAZYNU.

Promet spółka jawna

ul.Kolska Szosa 33a

62-700 Turek

tel. 063/[zasłonięte]28926

 

 

Masz PYTANIA ??? DZWOŃ !!! PISZ !!!