Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą od 1997r. , wpis do ewidencji działalności gospodarczej nr 1131 w UGiM Pelplin.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
Za pobraniem:
Paczka do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
Drożdże Gorzelnicze SRIRITFERM waga 5g
Drożdże gorzelnicze SpirifermSpiriferm to wyselekcjonowane, skutecznie fermentujące suszone drożdże. Jest to szczep LW-490-15 rasy Saccharomyces Cerevisiae. Spiriferm ma idealne właściwości do prowadzenia fermentacji w zacierach i moszczach. Ich czystość i jakość kontrolowane są laboratoryjnie.
Suszone drożdże gorzelniane Spiriferm to szczep, który wyselekcjonowano specjalnie pod kątem potrzeb gorzelni przetwarzających owoce, dlatego charakteryzuje się on wysoką tolerancją na alkohol przy niskiej skłonności do tworzenia piany.
DozowanieNajczęściej stosuje się 10 – 20 g Spiriferm na 100 l zacieru.
Sposób stosowaniaSpiriferm rehydratyzuje się dodając na jedną część drożdży 5 – 10 części mieszanki 1 : 1 wody i zacieru. Zawiesinę należy dobrze wymieszać i odstawić na ok. 15 min. do napęcznienia.