Drożdże gorzelnicze Turbo Fruit.
Specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące do 18% drożdże do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnianie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera enzymy ułatwiające fermentacje owoców.
Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego. Optymalna temperatura fermentacji20-27oC, w temperaturze 25oC - czas fermentacji to 4-6 dni. Trzeba pamiętać żeby temperatura nastawu nie przekraczała 35oC. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukry jaką należy dodać to około 200 - 300g na 1 litr moszczu ( w zależności od użytych owoców). Cukier najlepiej dodawać w kilku porcjach w odstępach 1-2 dni.
Drożdże dodajemy do nastawu o temperaturze około30oC,następnie trzeba całość dobrze wymieszać.
Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzym. Masa netto 40g.
Towar jest dostępny od ręki i wysyłamy go codziennie od poniedziałku do piątku. Długie terminy ważności.
Za wysyłkę kilku przedmiotów płacisz tylko raz. Szybka i tania wysyłka firmą kurierska Siódemka lub Pocztex.
Na terenie Suwałk i okolic możliwy odbiór osobisty.
Do każdej sprzedaży wystawiam paragon lub na życzenie fakturę vat.
List ekonomiczny wysyłamy - NA ODPOWIEDZIALNOŚĆ KUPUJĄCEGO.
Zapraszam do zakupów.
Pozdrawiam
|