Drożdże aktywne SpiritFerm Turbo FRUIT
Specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego.
Optymalna temperatura fermentacji 20-270C, w temperaturze 250C – czas fermentacji 4-6dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 350C. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g/1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).
Instrukcja: drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 300C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.
Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy. Masa netto 40g
Jesteś w opcji zakupu 1 opakowania naszych drożdży gorzelniczych do owoców, jeżeli chcesz zamówić większą ilość w lepszej cenie to bardzo proszę: drożdże gorzelnicze Fruit 5 paczek. Do klarowania wina czy nastawu polecamy środek superklar – niezwykle skuteczny. Polecam zapoznać się z naszym artykułem o klarowaniu zacieru.
Jeżeli przygotowujesz zaciery zbożowe potrzebujesz drożdży gorzelniczych do zbożówek.
.
Szanowni Klienci!!!
Jako przesyłkę sugerujemy wybrać list polecony, paczkę, kuriera lub paczkomaty - tylko w tych przesyłkach w razie zaginięcia mamy możliwość sprawdzenia co się stało i ewentualnej reklamacji.
Listy ekonomiczne i priorytetowe (zwykłe - bez polecenia) wysyłamy na wyłączną odpowiedzialność klienta!!!
|