Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze Pot Distillers -nastaw owoc.

23-05-2012, 11:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 16 zł     
Użytkownik Hagi32
numer aukcji: 2321431315
Miejscowość radomsko
Wyświetleń: 27   
Koniec: 17-05-2012, 20:26
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Hagi32
Witam na aukcji sieci sklepów Firma Ewa. Życzę udanych zakupów
Moje aukcje Komentarze Strona o mnie Napisz do mnie

Drożdże gorzelnicze Pot Distillers do nastawów owocowych - Gert Strand - Moc i jakość

Opcje i koszt wysyłki

Poczta Polska

Paczka ekonomiczna........9,50 zł

Paczka priorytetowa........14,50 zł

Paczka pobraniowa..........11,00 zł

Paczka pobraniowa prior...20,00 zł

List polecony priorytowy...6,00 zł


Odbiór osobisty po przedpłacie

KONTAKT

E-mail: [zasłonięte]@wp.pl

Telefon: 0[zasłonięte]503-03-59

Fax: 044[zasłonięte]682-06

Opis przedmiotu

Pot Distillers Yeast to drożdże gorzelnicze dla prawdziwych koneserów renomowanej szwedzkiej firmy Gert Strand AB. Znakomite do nastawów cukrowych jak i owocowych. Fermentują zarówno cukier, ziemniaki, zboża, nastawy owocowe jak brandy, śliwowicę, calvados. Bardzo czyste i wydajne.


Instrukcja przygotowania nastawu:
1.) Do 25 - 30 litrowej beczki lub balonu wsyp owoce, zalej 5 litrami wrzącej wody a następnie wsyp 3 kg cukru. Całość mieszaj przez 2 - 3 minuty, a następnie pozostaw w celu ostudzenia nastawu. Gdy temperatura nastawu spadnie poniżej 50 stopni dodaj pektolazę i dobrze wymieszaj.


2.) Po około 1 godzinie wypełnij zawartość do 18 l zimną wodą i dobrze wymieszaj. Gdy temperatura nastawu spadnie ponizej 30 stopni wsyp zawartość zaszetki.


3.) Po 3 dniach odcedź owoce i wyciśnij pozostały sok.


4.) W oddzielnym naczyniu rozpuść 4 kg cukruw 4,5 l wody. Gdy temperatura mieszaniny opadnie poniżej 30 stopni dolej całość do nastawu.


5.) Kontynuuj fermentację przez kolejne 7 - 10. Optymalna temperatura fermentacji nastawu to 20 - 25 stopni.


Uwaga:
Nie łączyć nastawów!


Zapraszam do zapoznania się z moją ofertą. Z góry dziękuję za udział w aukcji!


Na stronie >> O MNIE<< znajdziecie również Państwo ponad 60 smaków zaprawek i esencji do alkoholu (wódki, likiery, a także nalewki ziołowe). Serdecznie zapraszam do zapoznania się z katalogiem. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny.



* Do każdego zakupionego przedmiotu dołączamy dowód zakupu *