Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze MOSKVA STYLE 20% W-wa

10-07-2015, 9:22
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 7.80 zł      Aktualna cena: 7.80 zł     
Użytkownik winoart
numer aukcji: 5345266557
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 463    Wyświetleń: 134   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Tel.226[zasłonięte]019
Tel.226[zasłonięte]226
Tel.501[zasłonięte]132

[zasłonięte]@winoart.pl

Godziny otwarcia
pon. - pt.: 10.00-18.00
sobota: 10.00-12.00

KURIER

Koszt wysyłki bez względu na ilość zakupionych przedmiotów jest jednorazowy do 30 kg, nietypowe gabaryty są liczone indywidualnie. Paczki wysyłane są od pn. do pt.


Zakupione produkty można również odbierać osobiście w naszym stacjonarnym sklepie. Mapka poniżej.


Do każdej przesyłki dołączony jest dowód zakupu.Paragon lub faktura.


POCZTA

Polecamy przesyłkę Poleconą - jest pewna i gwarantowana lub kuriera. Jeśli jednak wybiorą Państwo przesyłkę niepoleconą to ryzykują Państwo zaginięcie przesyłki i brak możliwości reklamacji.


DANE DO PRZELEWU

Argedo ul.Broniewskiego 56 01-716 Warszawa nr rachunku: 45 1160 [zasłonięte] 2[zasłonięte]2020000 [zasłonięte] 156557

Drożdże gorzelniane SpiritFerm MOSKVA STYLE to kolejny zamiennik słynnych drożdży spod znaku Coobra i T3. Są to specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące ( do 20 %) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów cukrowych.
 
 
Proporcje:
 
 
6 kg cukru wyrabia do 14 % w ciągu 2 dni
8 kg cukru wyrabia do 20 % w ciągu 5 dni
 
Sposób użycia:
 
 
W 21 litrach ciepłej wody o temperaturze poniżej 30°C rozpuścić 6 lub 8 kg cukru. Po ostudzeniu do około 25°C dodać drożdże Moskva Style energiczniej mieszając przez około 1 minutę. Fermentacja powinna być przeprowadzona w temperaturze około 20 - 30°C. Czas fermentacji nastawu wynosi od 2 do 5 dni w zależności od ilości użytego cukru.
 
Uwaga:
Ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej aby na 25 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny minimum 30 litrów. Pokrywa pojemnika misi zostać położona luźno. W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka. Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.