Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Koszty wysyłki:
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka pocztowa do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
kurier Siódemka do 30kg: 14,5zł
Za pobraniem:
Paczka pocztowa do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
kurier Siódemka do 30kg: 17,5zł
Aktywne Gorzelnicze Drożdże Fermiol waga 7g
Drożdże przeznaczone do nastawów destylacyjnych, najlepiej owocowych.
Przygotowanie szczepionki drożdży:Zawartość torebeczki należy wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do max 35st. Wody. Całość pozostawić na 20 min i po tym czasie wlać do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem.
Przygotowanie nastawu:W naczyniu rozpuścić 5 kg cukru w 7 l przegotowanej, gorącej wody. Po ostudzeniu płyn przelać do balonu i uzupełnić wodą o temperaturze pokojowej do 20 l. Dodać przegotowaną szczepionkę drożdży i 2 opakowania pożywki.
Nastaw należy wzbogacić dodatkiem 0,5 kg rodzynek lub innymi suszonymi owocami.
Fermentację należy prowadzić w temp. 22-26st, w ciągu ok 14 dni.