Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą od 1997r. , wpis do ewidencji działalności gospodarczej nr 1131 w UGiM Pelplin.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
Za pobraniem:
Paczka do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
Aktywne Gorzelnicze Drożdże Fermiol waga 7g
Drożdże przeznaczone do nastawów destylacyjnych, najlepiej owocowych.
Przygotowanie szczepionki drożdży:Zawartość torebeczki należy wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do max 35st. Wody. Całość pozostawić na 20 min i po tym czasie wlać do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem.
Przygotowanie nastawu:W naczyniu rozpuścić 5 kg cukru w 7 l przegotowanej, gorącej wody. Po ostudzeniu płyn przelać do balonu i uzupełnić wodą o temperaturze pokojowej do 20 l. Dodać przegotowaną szczepionkę drożdży i 2 opakowania pożywki.
Nastaw należy wzbogacić dodatkiem 0,5 kg rodzynek lub innymi suszonymi owocami.
Fermentację należy prowadzić w temp. 22-26st, w ciągu ok 14 dni.