Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze Extra Mocne T48 - 10 szt

02-07-2014, 22:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 98.80 zł     
Użytkownik Pstryczek1
numer aukcji: 4299034446
Miejscowość EŁK
Wyświetleń: 16   
Koniec: 02-07-2014 22:41:07
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM NA MOJEJ AUKCJI

na której oferuję komplet 10 paczek drożdży gorzelniczych

T 48

TYLKO NA TEJ AUKCJI OKAZJA !PRZY WPŁACIE NA KONTO WYSYŁKA GRATIS

Extra Mocne drożdże T48
Bardzo mocne, drożdże gorzelnicze - nawet do 20% alkoholu

Extra drożdże T48 to mieszanka aktywnych drożdży gorzelniczych, pożywki , witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych. Niska cena przy dużej wydajności (nawet 20%) i maksymalnie krótkim czasie fermantacji.

Drożdży używa się do dwóch typów fermentacji

14% W 2 DNI - 6 kg CUKRU

20% W 5 DNI - 8kg CUKRU

Instrukcja: (6 lub 8kg) rozpuścić w 21l. ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury poniżej 30°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minutę, fermentację trzeba przeprowadzić w temperaturze 20-25C. Czas fermentacji 2 - 5 dni w zależności od ilości cukru dodanego do nastawu.

UWAGA

Fermentacja przebiega bardzo burzliwie (duże wydzielanie CO2), dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach. W pojemnikach fermentacyjnych nie należy dociskać pokrywy (ma leżeć luźno).

Zaleca się używać dużych balonów i pojemników fermentacyjnych, dla 21-litrowego nastawu potrzebny jest pojemnik lub balon o pojemności co najmniej 30 litrów.

Nigdy nie wolno dopuścić do przekroczenia temperatury 35°C, powyżej tej temperatury drożdże przestaną pracować.

Nie należy łączyć kilku opakowań drożdży ponieważ łączenie kilku opakowań nawet przy zwiększeniu ilości cukru i wody może doprowadzić do przekroczenia dopuszczalnej temperatury fermentacji

Temperatura pracy: od 20 do 30°C
Temperatura optymalna: 25°C
Czas fermentacji: 2 dni dla nastawu z 6kg cukru lub 5 dni dla nastawu z 8kg cukru
Wydajność: 20% alkoholu z 8kg cukru lub 14% alkoholu z 6kg cukru
Waga netto 1 opakowania drożdży: 140g

ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE!!