Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Extreme

25-04-2015, 23:10
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 8 zł     
Użytkownik malinowynos_pl
numer aukcji: 5213536532
Miejscowość Jasło
Zostało sztuk: 999    Licytowało: 1    Wyświetleń: 30   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Double Snake C48 Extreme

 

Drożdże Double Snake C48 Extreme to wysokiej jakości drożdże gorzelnicze. Szczepy, które znajdziesz w opakowaniu wyróżniają się niezwykłą wydajnością. Double Snake C48 Extreme jest w stanie przefermentować 6 kg cukru już w ciągu 48 godzin. Ponadto drożdże są wyjątkowo odporne na alkohol – przy zachowaniu optymalnych warunków zacier może osiągnąć moc nawet 21%. Opakowanie zawiera nie tylko szczepy drożdży, ale również witaminy, minerały i pożywki. Wystarczy, że dodasz zawartość paczki do nastawu i dobrze zamieszasz roztwór, a Double Snake C48 Extreme przystąpią do działania.

 

Jak korzystać z drożdży Double Snake C48 Extreme?

 

  1. Rozpuść pożądaną ilość cukru (6-9 kg) w 20 L ciepłej wody.
  2. Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury ok. 25°C i dodaj drożdże.
  3. Dobrze mieszaj przez około minutę.
  4. Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
  5. Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
  6. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
  7. Przy fermentacji 9 kg cukru utrzymuj temperaturę cieczy w zakresie 18-24°C. Tylko wtedy osiągniesz moc zacieru 21%.
  8. Po fermentacji polecamy klarowanie nastawu za pomocą Turbo Klar 24h. Dzięki temu będziesz mieć pewność, że niepożądane produkty fermentacji i resztki drożdży nie wpłyną na smak i aromat finalnego produktu.

W zależności od ilości cukru zmienia się optymalna temperatura, czas fermentacji i przewidywana moc nastawu:

Nastaw z 6 kg cukru, czas fermentacji 2 dni, optymalna temperatura 20-35°C, moc 14%
Nastaw z 7 kg cukru, czas fermentacji 3 dni, optymalna temperatura 20-30°C, moc 17%
Nastaw z 8 kg cukru, czas fermentacji 5 dni, optymalna temperatura 20-27°C, moc 19%
Nastaw z 9 kg cukru, czas fermentacji 7-10 dni, optymalna temperatura 18-24°C, moc 21%

Długość fermentacji nie ma wpływu na jakość zacieru.

Parametry

Waga 130 gramów