Drożdże gorzelnicze do zacierów zbożowych
Szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky
Drożdże tworzą typową dla whisky czy bourbona charakterystykę smakowo-zapachową
Drożdże do stosowania z zacierami ze zboża, kukurydzy, skrobii etc.. Zawierają dodatek enzymu amyloglukozydazy.
Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożowa, etc. Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru, aromat niezbędny by otrzymać bourbon, whisky czy wódki gatunkowe.
Instrukcja: zawartość saszetki należy rozsypać na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie całość dokładnie wymieszać Fermentacja trwa przez 3-6 dni (w zależności od użytego surowca i temperatury otoczenia).
.
Szanowni Klienci!!!
Jako przesyłkę sugerujemy wybrać list polecony, paczkę, kuriera lub paczkomaty - tylko w tych przesyłkach w razie zagięcia mamy możliwość sprawdzenia co się stało i ewentualnej reklamacji.
Listy ekonomiczne i priorytetowe (zwykłe - bez polecenia) wysyłamy na wyłączną odpowiedzialność klienta!!!
|