Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Koszty wysyłki:
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka pocztowa do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
kurier Siódemka do 30kg: 14,5zł
Za pobraniem:
Paczka pocztowa do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
kurier Siódemka do 30kg: 17,5zł
Listem poleconym wysyłamy maksymalnie 6szt drożdży coobra whisky.
Drożdże Gorzelnicze COOBRA WHISKY YEAST waga 72g
Szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky. Drożdże tworzą typową dla whisky czy bourbona charakterystykę smakowo-zapachową.
Drożdże do stosowania z zacierami ze zboża, kukurydzy, skrobii etc.. Zawierają dodatek enzymu amyloglukozydazy.
Oprócz amyloglukozydazy, któa jest zawarta w paczce potrzebna będzie jeszcze amylaza do rozkładu skrobi na fermentujące cukry proste.
AMYLAZA dostępna na innej naszej aukcji.
Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożowa, etc. Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru, aromat niezbędny by otrzymać bourbon, whisky czy wódki gatunkowe.
Instrukcja: zawartość saszetki należy rozsypać na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie całość dokładnie wymieszać Fermentacja trwa przez 3-6 dni (w zależności od użytego surowca i temperatury otoczenia).