Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA MEGA PACK 100 L! BIMBER

05-05-2015, 19:10
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 22.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 22.99 zł     
Użytkownik malinowynos_pl
numer aukcji: 5153783230
Miejscowość Jasło
Zostało sztuk: 996    Licytowało: 1    Wyświetleń: 25   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Drożdże Coobra Mega Pack

 

 

Coobra Megapack to 390 g. super-efektywnych drożdży, które szybko przefermentują aż 25 kg. cukru lub 28 kg. glukozy. Megapaczka to właściwy wybór dla domowych producentów, którzy chcą stworzyć od razu duże ilości mocnego napitku. Dodajmy, że będzie to trunek wysokiej jakości. Przy użyciu drożdży Coobra podczas fermentacji wydziela się niewiele niepożądanych produktów. Paczka zawiera nie tylko drożdże, ale również witaminy, mikroelementy oraz pożywkę. Oznacza to, że użycie Coobra Megapack jest bardzo proste. Drożdże wystarczy dodać do nastawu, zamieszać roztwór i odstawić naczynie w ciepłe miejsce.

 

Jak korzystać z drożdży Coobra Mega Pack?


  1. 25 kg cukru lub 28 kg glukozy rozpuść w 40 L ciepłej wody.
  2. Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury ok. 25°C i dodaj drożdże.
  3. Intensywnie mieszaj przez około minutę.
  4. Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
  5. Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
  6. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 40 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 50 L.
  7. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 22-28°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.
  8. Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.
  9. Po skończonej fermentacji zalecamy użycia środka klarującego.

 

Fermentacja nastawu z 25 kg cukru lub 28 kg glukozy trwa 4-6 dni. Przewidywana moc to 18%

 

 

Parametry

Waga 390 gramów