Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze COOBRA 7 - MOCNE Bimber 16%

19-01-2012, 3:07
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 12.50 zł     
Użytkownik PrometSklep
numer aukcji: 2048935119
Miejscowość Turek
Wyświetleń: 15   
Koniec: 24-01-2012 14:40:09
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Kontakt telefoniczny od poniedziałku do piątku 7.30 - 15.30

tel. 063 /[zasłonięte]289 26                     fax 063 /[zasłonięte]289 26

e-mail: [zasłonięte]@promet.org.pl

Promet sp. jawna            ul.Kolska Szosa 33a                  62-700 Turek                            woj. wielkopolskie

 
 

Komentarz zawsze wystawiam jako drugi.

Prosimy o dokładne czytanie opisów aukcji, gdyż bez istotnych powodów nie odwołujemy ofert.

 
 

Poczta Polska wg opisu w aukcji

17,00 zł. - Przesyłka kurierska do 30kg

 30,00 zł. - Przesyłka kurierska pobraniowa  do 30kg

Wpłata na rachunek bankowy

 
 

BZ WBK

54 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2290001 [zasłonięte] 137397

 

 

 

Witamy na naszej aukcji.

COOBRA 7 
Szybkie i wydajne drożdże gorzelnicze -  do 16% alk. !!!

 

Coobra 7 to specjalna mieszanka drożdży gorzelnianych, pożywki dla drożdży, witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji zacierów cukrowych. Drożdże charakteryzują się wydajnością 16% alkoholu z 7kg cukru przy zachowaniu krótkiego czasu fermentacji.

Instrukcja: 7kg cukru należy rozpuścić w 22L ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury ok. 30°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minutę, fermentacje przeprowadzić w temperaturze 20-30°C. Optymalna temperatura fermentacji to 25°C. Czas fermentacji 3-5 dni.

 

 

 UWAGA

Fermentacja przebiega bardzo burzliwie (duże wydzielanie CO2), dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach. W pojemnikach fermentacyjnych nie należy dociskać pokrywy (ma leżeć luźno).

Zaleca się używać dużych balonów i pojemników fermentacyjnych, dla 21-litrowego nastawu potrzebny jest pojemnik lub balon o pojemności co najmniej 30 litrów.

Nigdy nie wolno dopuścić do przekroczenia temperatury 35°C, powyżej tej temperatury drożdże przestaną pracować.

Nie należy łączyć kilku opakowań drożdży ponieważ łączenie kilku opakowań    nawet przy zwiększeniu ilości cukru i wody może doprowadzić do przekroczenia dopuszczalnej temperatury fermentacji

Temperatura pracy: od 20 do 30°C
Temperatura optymalna: 25°C
Czas fermentacji: 2 dni dla nastawu z 6kg cukru lub 5 dni dla nastawu z 7kg cukru
Wydajność: 16% alkoholu z 7kg cukru lub 14% alkoholu z 6kg cukru
Waga netto: 124g

 

Do każdego zakupionego przedmiotu dołączamy paragon

lub na życzenie FAKTURĘ VAT.

 

Przedmioty wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Kuriera.

 

 

17,00 zł - przesyłka kurierska  - przedpłata.

(możliwość łączenia w przesyłce przedmiotów z innych aukcji)

 

Przesyłka  - Poczta Polska

przesyłka 1-3szt. -  2zł. - wpłata na konto - przesyłka ekonomiczna (nie polecona)

przesyłka 1-3szt. -  6zł. - wpłata na konto - list polecony

przesyłka 4-7szt.  - 9zł. - wpłata na konto - list polecony

przesyłka 8-14szt.  - 11zł. - wpłata na konto - list polecony

 

przesyłka 1-3szt. -  10,50zł. - pobranie - list polecony

przesyłka 4-7szt.  - 12,50zł. - pobranie - list polecony

przesyłka 8-14szt.  - 14,00zł. - pobranie - list polecony

przesyłka 14-35szt.  - 16,00zł. - pobranie - list polecony

Priorytet dopłata 2zł.

 

  

Możliwy odbiór osobisty z NASZEGO MAGAZYNU.

Promet spółka jawna

ul.Kolska Szosa 33a

62-700 Turek

tel. 063/[zasłonięte]28926

 

Masz PYTANIA ???  DZWOŃ !!!   PISZ !!!

 

 

 

 

 

 

.