Drożdże gorzelnicze COOBRA 7
Drożdże COOBRA 7 – mieszanka do szybkiej fermentacji 6 lub 7 kg cukru. 6kg cukru daje 14% w ciągu 3 dni, 7kg cukru daje 16% w ciągu 5 dni. Wybraną ilość cukru należy rozpuścić w 22L ciepłej wody. Jak temperatura nastawu opadnie do 300C należy dodać całą zawartość saszetki z drożdżami i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 250C.
Zawartość: 124g netto – drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Wyprodukowano w Anglii.
UWAGA dotycząca wszystkich drożdży Coobra!!!
v Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.
v Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
v Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L wody C min.30L fermentator.
v Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 350C (drożdże przestaną pracować).
.
Szanowni Klienci!!!
Jako przesyłkę sugerujemy wybrać list polecony, paczkę, kuriera lub paczkomaty - tylko w tych przesyłkach w razie zagięcia mamy możliwość sprawdzenia co się stało i ewentualnej reklamacji.
Listy ekonomiczne i priorytetowe (zwykłe - bez polecenia) wysyłamy na wyłączną odpowiedzialność klienta!!!
|