Kontakt |
tel. [zasłonięte]667-15-85
mail: [zasłonięte]@wp.pl
|
|
|
|
Wysyłka |
Expresowa wysyłka!
Wszystkie przedmioty zakupione do godziny 14:00 wysyłamy tego samego dnia!
|
|
|
|
Płatności |
W formie listu wysyłamy tylko 1 szt.
Listy "niepolecone" wysyłamy na odpowiedzialność kupującego, ponieważ ani sprzedający ani Poczta Polska nie odpowiadają za nie w przypadku zaginięcia.
|
|
|
|
|
|
Aktywne drożdże gorzelnicze Coobra 6 MAGNUM
Suche aktywne drożdże Coobra 6 Magnum to specjalna mieszanka drożdży gorzelniczych, pożywki, witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych. Coobra 6 Magnum to drożdże, które sprawdzą się przy dużych nastawach. Nawet do 500 L.
Cena netto: 7,31 zł Cena brutto: 8,99 zł
Proporcje:
6 kg cukru rozpuścić w 21 L wody + 1 op. drożdży
24 kg cukru rozpuścić w 85 L wody + 4 op. drożdży 48 kg cukru rozpuścić w 171 L wody + 8 op. drożdży
120 kg cukru rozpuścić w 428 L wody + 15 op. drożdży
Sposób użycia:
6kg cukru należy rozpuścić w 21L ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury ok. 30°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minute, fermentacje przeprowadzić w temperaturze 20-30°C. Optymalna temperatura fermentacji to 25°C. Przy większych nastawach zalecane są następujące proporcje:
100l nastawu: 85l wody, 24kg cukru, 4 torebka drożdży, temperatura przy starcie 22°C, optymalna temperatura otoczenia 22°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 15 - 25°C.
200l nastawu: 171l wody, 48kg cukru, 8 torebka drożdży, temperatura przy starcie 20°C, optymalna temperatura otoczenia 20°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 10 - 25°C.
500l nastawu: 428l wody, 120kg cukru, 15 torebka drożdży, temperatura przy starcie 20°C, optymalna temperatura otoczenia 15°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 10 - 20°C.
Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
Masa netto: 90 g
Ze względu na burzliwy przebieg fermentacji nie zalecamy używania rurek fermentacyjnych i korków.
|
|
|
|