Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze COOBRA 6 MAGNUM duże nastawy!

27-06-2015, 1:25
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8 zł      Aktualna cena: 8 zł     
Użytkownik SpiritPol
numer aukcji: 4942556793
Miejscowość Zgierz
Kupiono sztuk: 69    Wyświetleń: 182   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Wszystkie aukcje|Komentarze|Strona "O mnie"|Wyślij wiadomość|Regulamin
HIT! Drożdże gorzelnicze Coobra 6 MAGNUM
Kontakt


tel. [zasłonięte]885-81-66

mail: [zasłonięte]@wp.pl

Wysyłka

 

Expresowa wysyłka!

Listy "niepolecone" wysyłamy na odpowiedzialność kupującego, ponieważ ani sprzedający ani Poczta Polska nie odpowiadają za nie w przypadku zaginięcia.

 

Numer konta bankowego

20 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]4400002 [zasłonięte] 014621

Regulamin
Kupując na naszych aukcjach zgadzasz się na regulamin sklepu dostępny na stronie "O mnie" lub  KLIKNIJ TUTAJ.

 

 

 

 

Zapraszamy do naszego sklepu! KLIKNIJ TUTAJ!

 

Aktywne drożdże gorzelnicze Coobra 6 MAGNUM


 

Szukasz innych drożdży? KLIKNIJ TUTAJ!

Suche aktywne drożdże Coobra 6 Magnum to specjalna mieszanka drożdży gorzelniczych, pożywki, witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych. Coobra 6 Magnum to drożdże, które sprawdzą się przy dużych nastawach. Nawet do 500 L.

 

 

Najtaniej na allegro!
Cena netto: 6,50 zł
Cena brutto:
 8,00 zł


Proporcje:

6 kg cukru rozpuścić w 21 L wody + 1 op. drożdży

24 kg cukru rozpuścić w 85 L wody + 4 op. drożdży
48 kg cukru rozpuścić w 171 L wody + 8 op. drożdży

120 kg cukru rozpuścić w 428 L wody + 15 op. drożdży

 

Sposób użycia:

6kg cukru należy rozpuścić w 21L ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury ok. 30°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minute, fermentacje przeprowadzić w temperaturze 20-30°C. Optymalna temperatura fermentacji to 25°C.

Przy większych nastawach zalecane są następujące proporcje:

  • 100l nastawu: 85l wody, 24kg cukru, 4 torebka drożdży, temperatura przy starcie 22°C, optymalna temperatura otoczenia 22°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 15 - 25°C.
  • 200l nastawu: 171l wody, 48kg cukru, 8 torebka drożdży, temperatura przy starcie 20°C, optymalna temperatura otoczenia 20°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 10 - 25°C.
  • 500l nastawu: 428l wody, 120kg cukru, 15 torebka drożdży, temperatura przy starcie 20°C, optymalna temperatura otoczenia 15°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 10 - 20°C.

  • Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.


    Masa netto: 90 g

     

    Ze względu na burzliwy przebieg fermentacji nie zalecamy używania rurek fermentacyjnych i korków.



     

     

     

     


    Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!

    Zapraszamy na nasze inne aukcje!

    KomentarzePanelealle

      darmowy panel aukcji