Drożdże Coobra 48
Nowa mieszanka, możliwa fermentacja do 21%
Coobra 48 to nowa i niezwykle skuteczna mieszanka drożdży, pożywki i mikroelementów, cechująca się niezwykle wydajną pracą:
- 6kg cukru w nastawie – czas fermentacji około 48H – do 14%
- 8kg cukru w nastawie – czas fermentacji około 120H – do 19%
Aby fermentacja mogła dojść do 21% z 9kg cukru, temperatura fermentacji musi cały czas utrzymywać się pomiędzy 18-240C, należy schładzać nastaw jeżeli będzie to konieczne. Czas fermentacji w tym przypadku to 7-10 dni. Najlepsze efekty uzyskamy używając 10kg glukozy zamiast cukru.
UWAGA dotycząca wszystkich drożdży Coobra!!!
v Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.
v Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
v Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L wody C min.30L fermentator.
v Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 350C (drożdże przestaną pracować).
.
Szanowni Klienci!!!
Jako przesyłkę sugerujemy wybrać list polecony, paczkę, kuriera lub paczkomaty - tylko w tych przesyłkach w razie zagięcia mamy możliwość sprawdzenia co się stało i ewentualnej reklamacji.
Listy ekonomiczne i priorytetowe (zwykłe - bez polecenia) wysyłamy na wyłączną odpowiedzialność klienta!!!
|