Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze Coobra24h + GRATIS

27-01-2012, 12:47
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 18.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: 18.50 zł     
Użytkownik Pstryczek1
numer aukcji: 2071750332
Miejscowość EŁK
Kupiono sztuk: 3    Zostało sztuk: 47    Licytowało: 2    Wyświetleń: 82   
Koniec: 20-02-2012 15:16:13
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM NA MOJEJ AUKCJI

GRATIS

PRZY ZAKUPACH

POWYŻEJ 60 ZŁ PŁATKI DĘBOWE

POWYŻEJ 200 ZŁ PRZESYŁKA

Drożdże gorzelnicze Coobra24h

Najszybsze drożdże gorzelnicze - tylko 24 godziny !!!

Coobra 24 to specjalna mieszanka drożdży gorzelniczych, pożywki , witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych. Drożdże w sprzyjających warunkach fermenrtują 6kg cukru w ciągu 24 godzin !!!

Instrukcja:
6kg cukru należy rozpuścić w 21L ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury ok. 30°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minute, fermentacje przeprowadzić w temperaturze 20-30°C. Optymalna temperatura fermentacji to 25°C. Nastaw zostanie odfermentowany w ciągu 24 godzin.

!!! UWAGA !!!

Fermentacja przebiega bardzo burzliwie (duże wydzielanie CO2), dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach. W pojemnikach fermentacyjnych nie należy dociskać pokrywy (musi leżeć luźno).

Zaleca się używać dużych balonów i pojemników fermentacyjnych, dla 21-litrowego nastawu potrzebny jest pojemnik lub balon o pojemności co najmniej 30 litrów.

Nigdy nie wolno przekroczyć temperatury 35°C, powyżej tej temperatury drożdże przestaną pracować.

Nie należy łączyć kilku opakowań drożdży jednocześnie, ponieważ łączenie kilku opakowań nawet przy zwiększeniu ilości cukru i wody może doprowadzić do przekroczenia dopuszczalnej temperatury fermentacji

Temperatura pracy: 20-30°C
Temperatura optymalna: 25°C
Czas fermentacji: 24 godziny
Wydajność: około 14% alkoholu z 6kg cukru
Waga netto: 205g