Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą od 1997r. , wpis do ewidencji działalności gospodarczej nr 1131 w UGiM Pelplin.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
Za pobraniem:
Paczka do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
Listem poleconym wysyłamy maksymalnie 5szt drożdży T3.
Drożdże Gorzelnicze COOBRA 6 MAGNUM waga 90g
Zawartość:
90g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja:
Sposób użycia i dawkowania według załączonej tabeli, przy utrzymaniu optymalnej temperatury otoczenia czas fermentacji 2 – 3 dni.
.
Objętość całkowita
fermentacji
|
Ilość wody -
Temperatura przy
starcie fermentacji
|
Ilość
cukru
|
Ilość torebek
Coobra 6
|
Optymalna temp.
otoczenia
|
Dopuszczalna temp.otoczenia
|
25 litrów
|
21l - 30*C
|
6kg
|
1
|
25*C
|
20*C - 30*C
|
200 litrów
|
170l - 20*C
|
48kg
|
8
|
20*C
|
10*C - 25*C
|
500 litrów
|
425l - 20*C
|
120kg
|
15
|
15*C
|
10*C - 20*C
|
!!!UWAGA dotycząca wszystkich drożdży Coobra!!!
v Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.
v Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
v Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L wody C min.30L fermentator.
vNie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35*C (drożdże przestaną pracować).