Najszybsze drożdże gorzelnicze - tylko 48 godziny !!!
Coobra 48 to nowa i niezwykle skuteczna mieszanka drożdży, pożywki i mikroelementów, cechująca się niezwykle wydajną „pracą”: 6kg cukru w nastawie – czas fermentacji około 48H – do 14% 8kg cukru w nastawie – czas fermentacji około 120H – do 19%
Aby fermentacja mogła dojść do 21% z 9kg cukru, temperatura fermentacji musi cały czas utrzymywać się pomiędzy 18-240C, należy schładzać nastaw jeżeli będzie to konieczne. Czas fermentacji w tym przypadku to 7-10 dni.
Najlepsze efekty uzyskamy używając 10kg glukozy zamiast cukru.
Instrukcja:
Rozpuścić wybraną ilość cukru w ciepłej wodzie, przelać do fermentatora i dopełnić ciepłą wodą do objętości 25 litrów. Do nastawu o temp. 20-24*C wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 22-24*C. Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych.
Masa netto 135g
Sprawdź koniecznie inne moje aukcje.W ofercie posiadam różne konfiguracje oraz typy destylatorów.
Z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
A jeśli nie znajdziesz, napisz... może da się coś zrobić...