-
Dlaczego warto kupować u nas?
-
Nasze atuty:
· Przede wszystkim oferujemy produkty bardzo dobrej jakości i zawsze odpowiednio długim terminem ważności.
· Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem, dlatego też ceny naszych produktów nie są wysokie.
· Oferujemy najniższe koszty wysyłki firmą kurierską.
· Szybka wysyłka 0-24h.
· Możliwość zwrotu zakupionego towaru w stanie naruszonym w ciągu 10 dni od otrzymania przesyłki.
· Wszystkie zakupy łączymy w jedną przesyłkę.
· Jesteśmy z Allegro związani od 2003 roku. Mamy duże doświadczenie w sprzedaży internetowej.
· Istniejemy od 1983 roku.

Black Label Turbo 14-17%
Duże i mocne nastawy.
Drożdże dają bardzo mocny nastaw o mocy do 17% w ciągu 3 dni.
Do wielkich nastawów nawet do 1000 litrów.
Seria prestige
Gwarantują szybką i czystą fermentację.
W składzie pożywka i minerały.
Black Label 14% są to doskonałej jakości drożdże dające najczystsze nastawy.
Drożdże te produkują bardzo mało zanieczyszczeń w postaci:
· alkoholi wyższych,
· estrów
· związków karbonylowych,
· kwasów organicznych i związków siarki.
Tolerują wyższe stężenie cukru i wyższą temperaturę
Przy użyciu tych drożdży możemy stworzyć bardzo czysty alkohol etylowy.
Instrukcja na 25 litrów:
1. Rozpuszczamy 6 kg cukru w 8 litrach ciepłej wody.
2. Uzupełniamy do 25 litrów zimną wodą i dokładnie mieszamy
3. Należy upewnić się, że temperatura cieczy jest niższa niż 38 °C, potem dodajemy saszetkę drożdży Turbo. Dokładnie mieszamy, aż drożdże się całkowicie rozpuszczą.
4. Pozostawiamy do fermentacji w temperaturze powietrza 20-30 °C na 2-5 dni. W temperaturze 25 °C fermentacja z 6 kg cukru w 25 litrowym nastawie trwa 3 dni.
Dla otrzymania czystej fermentacji temperatura powietrza nie powinna przekraczać 30 ° C.
W przypadku stosowania drożdży Prestige Black Label w większych nastawach należy utrzymać temperaturę cieczy, aby nie przekroczyła 37 °C podczas fermentacji.
W większych objętościach trudniej utrzymać odpowiednią temperaturę. Wszystkie drożdże
TURBO powodują szybki wzrost temperatury i burzliwą fermentację.
· Przy większych nastawach np. 200l należy rozpuścić 48kg cukru w 48l gorącej wody .
· Nastaw uzupełniamy zimna wodą.
· Do nastawu o temperaturze ok 25 °C dodajemy odpowiednią ilość saszetek drożdży. Należy dokładnie wymieszać.
· Pozostawiamy do fermentacji najlepiej w temperaturze pokojowej około 20-25 °C przez 3 dni.
· Fermentują również w temp 18 °C – 7 dni, a w temperaturze 30 °C – 2 dni
· Przy nastawach powyżej 200 litrowych należy kontrolować temperaturę nastawu, aby nie przekroczyła 35°C.
Fermentacja saszetki cukier
200 l 8 48 kg
400 l 12 96 kg
1000 l 19 240 kg
Do dużych nastawów można używać:
· Prestige Batch Turbo Yeast 14%
· Turbo Star 6
Wszystkie drożdże typu TURBO mogą być używane do fermentacji zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków, oraz nastawów z melasy cukrowej i nastawowo cukrowych.
Na innej aukcji znajdą Państwo:
Pot Distillers Yeast – owocowe nastawy, brandy, grappa, koniak.
Waga netto produktu: 90g
Waga brutto produktu: 100g
Zawsze mamy w sprzedaży produkty z długim terminem ważności.
Kupiłeś kilka różnych produktów, a nie wiesz ile wyniesie przesyłka?
Podsumuj wagę brutto wszystkich zakupionych produktów + opakowanie (kartonik, zabezpieczenie i folia, koperta bąbelkowa), albo zadzwoń pod numer[zasłonięte]600-36-50.
NOWOŚĆ
Najlepsze na rynku.
Niska cena i najwyższa jakość.
- TURBO VODKA STAR
- TURBO STAR 3
- TURBO STAR 6
- TURBO STAR 8
- TURBO STAR 24
- TURBO STAR 48
ALCOTEC 23%
ALCOTEC TRIPLE STILL
ALCOTEC 24
ALCOTEC 48
ALCOTEC 8
ALCOTEC VODKA STAR
Dziękuję za zainteresowanie i zapraszam na inne moje aukcje.