Kontakt |
tel. [zasłonięte]667-15-85
mail: [zasłonięte]@wp.pl
|
|
|
|
Wysyłka |
Expresowa wysyłka!
Wszystkie przedmioty zakupione do godziny 14:00 wysyłamy tego samego dnia!
|
|
|
|
Płatności |
W formie listu wysyłamy tylko 1 szt.
Listy "niepolecone" wysyłamy na odpowiedzialność kupującego, ponieważ ani sprzedający ani Poczta Polska nie odpowiadają za nie w przypadku zaginięcia.
|
|
|
![](http://imageshack.us/a/img20/5296/xjuz.jpg) ![](http://imageshack.us/a/img545/7913/vydi.jpg)
![](http://imageshack.us/a/img24/3223/bl7b.png)
![](http://imageshack.us/a/img542/3658/lhtp.jpg)
![](http://imageshack.us/a/img14/8638/i5d6.jpg)
![](http://imageshack.us/a/img90/8636/kksg.jpg) ![](http://imageshack.us/a/img607/388/jie8.jpg)
|
|
|
![](http://imageshack.us/a/img855/2757/3wl.gif)
Aktywne drożdże gorzelnicze Black Label
![](http://imageshack.com/a/img30/4551/25bv.jpg)
Suche aktywne drożdże Black Label to specjalnie wyselekcjonowane drożdże przeznaczone są do fermentacji nastawów cukrowych. Są one wysokoalkoholizujące 14-17%. To mieszanka ułatwiająca fermentację w której skład wchodzą drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Drożdże o dużej tolerancji na temperaturę. Przeznaczone są do dużych nastawów.
Cena netto: 9,35 zł Cena brutto: 11,50 zł
Proporcje:
6 kg cukru wraz z 25 L wody + 1 op. drożdży
48 kg cukru wraz z 200 L wody + 8 op. drożdży 60 kg cukru wraz z 250 L wody + 9 op. drożdży
72 kg cukru wraz z 300 L wody + 10 op. drożdży 84 kg cukru wraz z 350 L wody + 11 op. drożdży 96 kg cukru wraz z 400 L wody + 12 op. drożdży 108 kg cukru wraz z 450 L wody + 13 op. drożdży
120 kg cukru wraz z 500 L wody + 14 op. drożdży 144 kg cukru wraz z 600 L wody + 45 op. drożdży 168 kg cukru wraz z 700 L wody + 16 op. drożdży 192 kg cukru wraz z 800 L wody + 17 op. drożdży 216 kg cukru wraz z 900 L wody + 18 op. drożdży 240 kg cukru wraz z 1000 L wody + 19 op. drożdży
Sposób użycia:
Rozpuścić 6 kg cukru w 8 L ciepłej wody i uzupełnić do 25 L zimną wodą tak, aby temperatury była niższa niż 38°C. Wsypać zawartość opakowania dokładnie mieszając, aż do rozpuszczenia drożdży. Temperatura otoczenia powinna wynosić 20-30°C. Czas fermentacji to 2-5 dni.
Masa netto: 90 g
Ze względu na burzliwy przebieg fermentacji nie zalecamy używania rurek fermentacyjnych i korków.
![](http://imageshack.us/a/img853/5561/3vk7.jpg)
![](http://imageshack.us/a/img41/8925/8ug.gif)
|
|
|
|