Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże gorzelnicze BLACK LABEL duże nastawy mocne

28-06-2015, 1:27
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 11.50 zł      Aktualna cena: 11.50 zł     
Użytkownik SpiritPol
numer aukcji: 4946044465
Miejscowość Palestyna
Wyświetleń: 102   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Wszystkie aukcje | Komentarze | Strona "O mnie" | Wyślij wiadomość | Dodaj do ulubionych
HIT! Drożdże gorzelnicze Black Label
Kontakt


tel. [zasłonięte]885-81-66

mail: [zasłonięte]@wp.pl

Wysyłka


Expresowa wysyłka!

Wszystkie przedmioty zakupione do godziny 14:00 wysyłamy tego samego dnia!

Płatności


W formie listu wysyłamy tylko 1 szt.

Listy "niepolecone" wysyłamy na odpowiedzialność kupującego, ponieważ ani sprzedający ani Poczta Polska nie odpowiadają za nie w przypadku zaginięcia.

 

 

 

 

Aktywne drożdże gorzelnicze Black Label



Suche aktywne drożdże Black Label to specjalnie wyselekcjonowane drożdże przeznaczone są do fermentacji nastawów cukrowych. Są one wysokoalkoholizujące 14-17%. To mieszanka ułatwiająca fermentację w której skład wchodzą drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Drożdże o dużej tolerancji na temperaturę. Przeznaczone są do dużych nastawów.

 

 

Cena netto: 9,35 zł
Cena brutto: 11,50 zł

 


Proporcje:

6 kg cukru wraz z 25 L wody + 1 op. drożdży

48 kg cukru wraz z 200 L wody + 8 op. drożdży
60 kg cukru wraz z 250 L wody + 9 op. drożdży

72 kg cukru wraz z 300 L wody + 10 op. drożdży
84 kg cukru wraz z 350 L wody + 11 op. drożdży
96 kg cukru wraz z 400 L wody + 12 op. drożdży
108 kg cukru wraz z 450 L wody + 13 op. drożdży

120 kg cukru wraz z 500 L wody + 14 op. drożdży
144 kg cukru wraz z 600 L wody + 45 op. drożdży
168 kg cukru wraz z 700 L wody + 16 op. drożdży
192 kg cukru wraz z 800 L wody + 17 op. drożdży
216 kg cukru wraz z 900 L wody + 18 op. drożdży
240 kg cukru wraz z 1000 L wody + 19 op. drożdży

Sposób użycia:

Rozpuścić 6 kg cukru w 8 L ciepłej wody i uzupełnić do 25 L zimną wodą tak, aby temperatury była niższa niż 38°C. Wsypać zawartość opakowania dokładnie mieszając, aż do rozpuszczenia drożdży. Temperatura otoczenia powinna wynosić 20-30°C. Czas fermentacji to 2-5 dni.

 

Masa netto: 90 g

 

 

Ze względu na burzliwy przebieg fermentacji nie zalecamy używania rurek fermentacyjnych i korków.

 

Szukasz innych drożdży? Kliknij TUTAJ 


 

 

Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!