|
Profesjonalne drożdże do zacierów zbożowych, ryżowych, kukurydzianych, etc.
Jest to szczep drożdży stosowany przez wiele gorzelni whisky na całym świecie. Drożdże zawierają dodatek enzymów Amylazy - AG - Amyloglucosidase - są to przemysłowe enzymy których zadaniem jest rozkład niefermentowanej skrobi do dobrze fermentującej glukozy. Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożowa, etc. Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru, aromat niezbędny by otrzymać bourbon, whisky czy wódki gatunkowe.
Instrukcja: zawartość torebki drożdży rozsypać na powierzchnię zacieru o temperaturze pokojowej, po 15 minutach, gdy drożdże sie namnożą, całość należy dobrze przemieszać. Zawartość saszetki drożdży wystarcza na 25 litrów zacieru, fermentacja 3 do 6 dni, nie należy dodawać pożywki do zacierów zbożowych.
.
Szanowni Klienci!!!
Jako przesyłkę sugerujemy wybrać list polecony, paczkę, kuriera lub paczkomaty - tylko w tych przesyłkach w razie zagięcia mamy możliwość sprawdzenia co się stało i ewentualnej reklamacji.
Listy ekonomiczne i priorytetowe (zwykłe - bez polecenia) wysyłamy na wyłączną odpowiedzialność klienta!!!
|