Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże Gorzelnicze 23% Turbo EXTREME Bimber

15-11-2014, 22:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 22 zł     
Użytkownik www_etikon_pl
numer aukcji: 4708235137
Miejscowość Rozogi
Wyświetleń: 2   
Koniec: 15-11-2014 22:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 8.00 do 16.00
Gadu-Gadu
[zasłonięte]23711
E-mail
[zasłonięte]@etikon.pl
Telefon
796 [zasłonięte] 489
Dane Firmy

Akcesoria-RTV Anna Turek
ul. Jana Lipperta 4

12-114 Rozogi

NIP: 745[zasłonięte]174-05

REGON: 281[zasłonięte]372

Przedmioty wysyłamy do 48h od momentu otrzymania wpłaty, w dni robocze. W przypadku wystąpienia możliwych opóźnień, informujemy e-mailem.
Współpracujemy z:
1. Na wszystkie towary zakupione na naszych aukcjach wystawiamy paragon lub Fakturę VAT.
2. Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z jego akceptacją.
3. Możliwość zwrotu lub wymiany towaru do 14 dni w przypadku osób fizycznych.
4. Kupując na wielu aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz!
Numer Konta:
Akcesoria-RTV Anna Turek
ul. Jana Lipperta 4, 12-114 Rozogi
16 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 744114

Drożdże Gorzelnicze Turbo EXTREME 23% BIMBER

 

Najmocniejsze drożdże na rynku!

W bardzo przyzwoitej cenie!

TURBO EXTREME 23% - to najsilniejsze dostępne drożdże gorzelnicze.
Oryginalne drożdże gorzelniane firmy, która wprowadziła na rynek typ drożdży Turbo. Dzięki starannie dobranej pożywce z witaminami i mikroelementami osiągnięto drożdże, które działają szybciej, fermentują czyściej i tolerują wyższe stężenia alkoholu - pozwalają osiągnąć 23% przy fermentacji czystej glukozy (21,5% przy zwykłym cukrze). Opakowanie 257g na 25 litrów zacieru.

Dokładna Instrukcja :
Drożdże Turbo fermentujące nadzwyczaj czysto, produkowane na bazie nowych, bardzo odpornych na wyższe temperatury szczepów drożdży oraz całkiem nowej technologii.

Temperatura, wielkość nastawu i instrukcja obsługi powinna być przestrzegane aby fermentacja następowała prawidłowo. 23% stężenia może być osiągnięte jedynie w wypadku stosowania czystej glukozy, w przypadku sacharozy (zwykły cukier) fermentacja zatrzymuje się przy 21,5% (należy użyć 9 kg cukru).

1. Wlać do pojemnika fermentacyjnego ciepłej i zimnej wody tak aby otrzymać dokładnie 18 litrów wody o temperaturze 40C.
2. Dodać 10,4 kg glukozy (albo 9 kg sacharozy)
3. Mieszać do całkowitego rozpuszczenie cukru i otrzymania klarownego roztworu.
4. Dodać opakowanie Turbo Extreme 23% do roztworu.

- Opcja: Dla wyjątkowej czystości fermentacji dodać 1 saszetkę Liquid Activated Carbon

5. Dobrze wymieszać i przykryć pojemnik pokrywką. Umieścić pojemnik w takim miejscu aby był do niego dobry dostęp. Jeżeli następny krok zostanie pominięty lub nastąpi gwałtowny wzrost temperatury procesu może dojść do 'wykipienia' nastawu.
6. WAŻNE!! - Po 3 godzinach zamieszać ponownie likwidując tworzącą się pianę.
7. Fermentować w temperaturze 18C-24C do zakończenia procesu, zazwyczaj 7-9 dni.

UWAGA: W temperaturze powyżej 24C fermentacja kończy się zbyt szybko!


Other Offers

KomentarzePanelealle

 

darmowe panele aukcyjne