Witam serdecznie i zapraszam do zapoznania się z produktami oferowanymi na tej i pozostałych aukcjach zapewniam że każdy produkt został pozytywnie zaopiniowany przez znane forum "C2H5OH" - kto jest forumowiczem ten już wszystko wie że chodzi o ....;) ..... .
DROŻDŻE GORZELNIANE GAMMAZYM DEUTSHLAND -G.C.G. ( saccharomyces cerevisiae) Drożdże gorzelniane do fermentacji głównie zacierów zbożowych opartych na zbożu (śrucie) , mące , skrobi ziemniaczanej - można też zastosować je do nastawów cukrowych ( cukrówek) jednak nie dają tak dobrych efektów jakościowych jak drożdże "turbo" z uwagi na dłuższy czas fermentacji i ograniczoną wytrzymałośc na stężeniealkoholu. Zaciery wykonuje się przy zastosowaniu odpowiednich enzymów w połączeniu z tymi drożdżami czas fermentacji to 5-7 dni z maksymalnym jak dla tych drożdży stężeniem 12%. Nastawy ( cukrówki) najlepiej przygotowywać o stężeniu cukru w wodzie na poziomie 20-21blg czyli ~ 200-220g cukru na 1l wody czas fermentacji w zależności od temperatury wyniesie 7-14 dni . Przygotowanie : drożdże -drobne granulki o barwie beżowej zawierające około 96% suchej masy stosuje się bezpośrednio do zacierów co upraszcza proces technologiczny . W warunkach domowych zaleca się uwodnić w dziesięciokrotności wody tj : na 50g - 500ml wody o temperaturze 20-30oC - wsypać i odczekać 30 minut po czym połączyć z całym nastawem bądź zacierem i dokładnie wymieszać . Dawkowanie : przemysłowo 100-150g / 1000 l zacieru w ciągu w warunkach domowych 50 -80g /100l Optymalna temperatura 25-30oC im wyższa temperatura tym czas fermentacji ulega skróceniu , maksymalna dopuszczalna temperatura to 39-40oC. W sytuacji kiedy nie możemy zapewnić wyższej temperatury można zastosować grzałkę akwariową z termostatem - koszt kilkudziesięciu złotych a pewność fermentacji jest gwarancją sukcesu ;) ..............
O FERMENTACJI WIEMY WSZYSTKO A NAWET I WIĘCEJ ZADZWOŃ I PRZEKONAJ SIĘ SAM ;) Przy zacierach zbożowych należy dodać podstawowa pożywkę do drożdży fosforan dwuamonu spożywczy - zapewni to odpowiedni poziom azotu i fosforu niezbędny do namnożenia się komórek drożdżowych - co przełoży się na jakośc fermentacji , resztę - witaminy i sole drożdże 'wydobędą ' ze śruty . Przy nastawach ( cukrówkach) konieczne jest dodanie bogatszej pożywki typu Activit z uwagi że drożdże nie mają "pożytku" z wody i cukru -dla nich takie środowisko jest jałowe i należy je odpowiednio dokarmić aby efektywnie pracowały w takich nastawach . Po fermentacji niewątpliwie ważną rzeczą jest czystość nastawu -wolnego od martwych komórek drożdży które w postaci osadu znajdują się na dnie pojemnika fermentatora wykonujemy "zlanie znad osadu " jednak po tej czynności nastaw - typowa "cukrówka" ma kolor mleczny - dlatego warto zastosować Turbo Klar 24h który w przeciągu 12 - 24h zagwarantuje man idealnie wyklarowany nastaw - będzie przeźroczysty jak woda to da nam pewność że jakość spirytusu będzie porównywalna sklepowemu . Stosowanie Turbo Klaru powoduje "wyłapanie "najdrobniejszych zanieczyszczeń oraz fluktujacych po całym nastawie drożdży które podczas procesu destylacji wprowadzają posmaki . Tak przygotowany ,wyklarowany nastaw możemy poddać destylacji a jeżeli nie możemy tego zrobić wystarczy go szczelnie zamknąć i może spokojnie przeleżakować kilka tygodni bez obawy o utratę jakości. Termin ważności drożdży 05.2012r Opakowanie zawiera 500g drożdży z szczepu Saccharomyces Cerevisiae .
Turbo klar 24h , Activit , enzymy gorzelnicze są dostępne na pozostałych aukcjach. Jeżeli ktoś poszukuje szybszych drożdży do cukrówek polecam Jeżeli ktoś poszukuje dobrych i sprawdzonych drożdży do polecam : -Turbo 24h pure lub -Turbo 48h pure oraz wolniejsze ( 5-6 dni fermentacji ) -Turbo Vodka STAR HYPER PURE . Powyższe drożdże są do cukrówek - dają bardzo dobre rezultaty jeżeli chodzi o jakość destylatu w stosunku do szybkości fermentacji - charakterystyka każdego gatunku znajdzie się na aukcjach dotyczących danego typu drożdży . Dla smakoszy whisky też coś mamy ;) prawdziwe drożdże WHISKY YEAST +AG - dzięki tym drożdżom zrobić pierwszy raz prawdziwy zacier zbożowy ze śruty lub maki a efekt przenośnie Twoje podniebienie ;) -a zacieranie jest łatwiejsze niż myślisz - tutaj nie może się nie udać nie zwlekaj kup i spraw sobie przyjemność ;)....
Jeżeli nie wiesz jakich drożdży użyć prosimy o kontakt razem coś doradzimy ;). Zapraszam na pozostałe aukcje gdzie nie tylko drożdże zagoszczą ale i też areometry bardzo wysokiej klasy , pożywki , drożdże winiarskie , enzymy do zacierów zbożowych , płatki dębowe o różnym stopniu prażenia itp...
Nabywca składając ofertę kupna, udziela pełnomocnictwa sprzedającemu - firmie "bimber hobby" - do zawarcia umowy o świadczenie usług w jego imieniu z Pocztą Polską w celu przesłania za jej pośrednictwem zakupionego towaru. Przekazane na ten cel środki nie stanowią dodatkowego dochodu sprzedającego w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz ustawy o podatku VAT. Pełnomocnictwo to służy zminimalizowaniu kosztów przesyłki i w żaden sposób nie obciąża dodatkowo kupującego. Dokonując zakupu kupujący zapoznał się z powyższymi informacjami .Do każdego zakupionego przedmiotu dołączany jest dowód zakupu aby kupujący miał świadomość legalnego pochodzenia i miał możliwość reklamacji towaru .
|