Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże Extra Mocne T48 "NOWOŚĆ"+ GRATIS

19-01-2012, 2:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 9.60 zł      Aktualna cena: 9.60 zł     
Użytkownik Pstryczek1
numer aukcji: 2017928229
Miejscowość EŁK
Licytowało: 14    Wyświetleń: 201   
Koniec: 16-01-2012 15:05:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM NA MOJEJ AUKCJI

GRATIS

PRZY ZAKUPACH

POWYŻEJ 60 ZŁ PŁATKI DĘBOWE

POWYŻEJ 200 ZŁ PRZESYŁKA

PROMOCYJNA CENA TYLKO DO KOŃCA AUKCJI

Extra Mocne drożdże T48
Bardzo mocne, drożdże gorzelnicze - nawet do 20% alkoholu

 Extra drożdże T48 to mieszanka aktywnych drożdży gorzelniczych, pożywki , witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych. Niska cena przy dużej wydajności (nawet 20%) i maksymalnie krótkim czasie fermantacji. Drożdże T48

Drożdży używa się do dwóch typów fermentacji

14% W 2 DNI - 6 kg CUKRU

20% W 5 DNI - 8kg CUKRU

Instrukcja: (6 lub 8kg) rozpuścić w 21l. ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury poniżej 30°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minutę, fermentację trzeba przeprowadzić w temperaturze 20-25C. Czas fermentacji 2 - 5 dni w zależności od ilości cukru dodanego do nastawu.

UWAGA

Fermentacja przebiega bardzo burzliwie (duże wydzielanie CO2), dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach. W pojemnikach fermentacyjnych nie należy dociskać pokrywy (ma leżeć luźno).

Zaleca się używać dużych balonów i pojemników fermentacyjnych, dla 21-litrowego nastawu potrzebny jest pojemnik lub balon o pojemności co najmniej 30 litrów.

Nigdy nie wolno dopuścić do przekroczenia temperatury 35°C, powyżej tej temperatury drożdże przestaną pracować.

Nie należy łączyć kilku opakowań drożdży ponieważ łączenie kilku opakowań nawet przy zwiększeniu ilości cukru i wody może doprowadzić do przekroczenia dopuszczalnej temperatury fermentacji

Temperatura pracy: od 20 do 30°C
Temperatura optymalna: 25°C
Czas fermentacji: 2 dni dla nastawu z 6kg cukru lub 5 dni dla nastawu z 8kg cukru
Wydajność: 20% alkoholu z 8kg cukru lub 14% alkoholu z 6kg cukru
Waga netto: 140g