|
Drożdże do cydru - Aromatic Cider na 25l wina
Aromatyczne drożdże do fermentacji cydrów.
Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Francji o numerze PB 2051 charakteryzujący się:
- doskonałą zdolnością fermentacji w różnych temperaturach, optymalna temperatura fermentacji 12-200C, zdolność do fermentacji powyżej 280C,
- tolerancja alkoholu do 15%,
- wysoką produkcją gliceryny i aromatów,
- bardzo niskim pienieniem się podczas fermentacji,
- niską produkcją kwasów,
Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 20-250C i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu kilku godzin.
Do przygotowania wina, zawsze niezbędna jest pożywka!
|
|
|
Potrzebujesz porady albo pomocy
zadzwoń: 668-[zasłonięte]-276
napisz: [zasłonięte]@poczta.fm
adres siedziby: ul. Kopernika 37A
05-091 Ząbki
|
|
|
|
Wysyłki realizowane są do 48godz. od momentu zaksięgowania wpłaty.
Ważne!!! Zmiana adresu do wysyłki jest możliwa wyłącznie poprzez "formularz sposobu zapłaty i dostawy".
Właściwy adres do wysyłki proszę wpisać w miejsce: "adres do wysyłki".
Odbiór osobisty możliwy tylko w Ząbkach k/Warszawy pod adresem jak wyżej, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu terminu odbioru.
Do każdej wysyłki dołączam rachunek, faktur nie wystawiam, nie jestem płatnikiem VAT.
|
|
|
|
Preferuję płatność przez "płacę z Allegro" szybko, sprawnie i bezpiecznie.
Przy bezpośredniej wpłacie na konto w tytule przelewu proszę wpisać numer aukcji i nick z Allegro.
|
|
|
|