|
|
Zamówienia i porady specjalisty tel 604 [zasłonięte] 465 e-mail [zasłonięte]@interia.pl |
|
|
|
nr. konta
02 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 674247
|
|
|
|
Koszty wysyłki podane są zawsze w opisie przedmiotu – zależą tylko od jego wagi. Nie pobieramy żadnych opłat za pakowanie paczek, kartony, folie, taśmy itp.
|
|
|
|
Możliwy odbiór osobisty.
ul. Kościuszki 35b 96-315 Wiskitki
|
|
|
|
1. Nie masz zamiaru kupować to nie licytuj - nie ma możliwości odwołania oferty kup-teraz. 2. W tytule przelewu podaj swój nick z allegro lub nr aukcji. 3. Prosimy o podpisywanie się w e-mailach oraz prowadzenie korespondencji w formie "odpowiedz nadawcy" 4. Na określenie formy płatności i wysyłki, lub wpłatę na konto czekamy do 2 tygodni po czym wysyłamy przypomnienie. 5. Kupujący wystawia komentarz jako pierwszy. 6. W razie jakichkolwiek pytań lub niejasności proszę o kontakt. 7. Preferujemy kontakt e-mail. 8. Pracujemy od 8.00 do 20.00 |
|
|
Witam na mojej aukcji
na której oferuję
Aktywne drożdże gorzelnicze COOBRA WHISKY YEAST + enzym Alpha Amylaza 4g.
Jest to unikalny szczep drożdży stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji gatunkowej whisky.
Drożdże tworzą typową dla whisky czy bourbona charakterystykę smakowo-zapachową.
Idealne do stosowania z zacierami ze zboża, kukurydzy, skrobi etc.. Zawierają dodatek enzymu amyloglukozydazy.
Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożową.
Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru, aromat niezbędny by otrzymać bourbon, whisky czy wódkę gatunkową.
Instrukcja postępowania: zawartość saszetki należy rozsypać na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać ok. 20 minut, następnie całość dokładnie wymieszać. Fermentacja trwa przez 3-6 dni (w zależności od użytego surowca i temperatury otoczenia).
Porcja na 25l
Waga netto 72 g
ENZYM ALPHA AMYLAZA
Rozkłada skrobię na dekstryny. Przykład zastosowania w proporcji 50:50 z cukrem: przygotowany surowiec 3kg. np. mąki ziemniaczanej dodać do około 10l gorącej wody. Całość doprowadzić do wrzenia i dodać zawartość saszetki z enzymem. Gotować jedną godzinę często mieszając. Po tym czasie wyłączyć grzanie i dodać od razu 2-3kg cukru, całość mieszać aż do rozpuszczenia cukru. Kiedy temperatura opadnie do ok. 40°C zacier należy przelać do pojemnika fermentacyjnego i dolać wody do pojemności 25l. po ustabilizowaniu temperatury na poziomie 20-25°C należy dodać drożdże Coobra Whisky Yeast.
1-5 szt. - paczka lub list do 0,5 kg
6-13 szt. - paczka do 1 kg
14-28 szt. - paczka do 2 kg
Przy wpłacie na konto:
Paczka do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
Firma kurierska do 30 kg - 20 zł
Za pobraniem:
Paczka do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
Firma kurierska do 30 kg -27 zł
Zapraszam na pozostałe moje aukcje
|
|