Drożdże Gorzelnicze COOBRA 6 MAGNUM
Drożdże gorzelnicze do dużych nastawów- nawet 500L !!!
Coobra 6 Magnum to specjalna mieszanka drożdży gorzelniczych, pożywki, witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych. Specjalne drożdże do dużych nastawów nawet 500L - czas fermentacji 2-3 dni!!!Instrukcja: 6kg cukru należy rozpuścić w 21L ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury ok. 30°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minute, fermentacje przeprowadzić w temperaturze 20-30°C. Optymalna temperatura fermentacji to 25°C. Czas fermentacji to 2-3 dni.
Objętość nastawu
Ilość wody
Ilość cukru
Ilość opakowań Coobra 6
Temp. przystarcie fermentacji
Optymalna temp.otoczenia
Dopuszczalna temp. otoczenia
25 litrów
21l
6kg
1
30°C
25°C
20 - 30°C
100 litrów
85l
24kg
4
22°C
15 - 25°C
200 litrów
171l
48kg
8
20°C
10 - 25°C
500 litrów
428l
120kg
15
15°C
10 - 20°C
Temperatura pracy: 10-30°C w zależności od wielkości nastawu (patrz tabelka)Temperatura optymalna: 15-25°C w zależności od wielkości nastawu (patrz tabelka)Czas fermentacji: 2-3 dniWydajność: około 14% alkoholu z 6kg cukru