Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DROŻDŻE COOBRA 7

27-09-2014, 12:41
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12 zł     
Użytkownik ANZOO
numer aukcji: 4555961635
Miejscowość Mszczonów
Wyświetleń: 6   
Koniec: 27-09-2014 12:27:28
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

anzoo sklep

Dane kontaktowe
  • Telefon: (48) 502-[zasłonięte]-739
  • E-mail: [zasłonięte]@generator-dymu.pl
Przebieg realizacji zamówienia

Wszystkie paczki są przez nas realizowane na bieżąco. Paczki wysyłamy raz dziennie w godzinach 15:00-17:00

Pracujemy od Poniedziałku do Piątku w godzinach 8:00-18:00


Możesz zwrócić zakupiony towar w ciągu 10 dni od otrzymania przesyłki, w tym celu prosimy o kontakt w celu omówienia szczegółów zwrotu

Opcje wysyłki
  • Kurier (DPD)
  • 18zł przedpłata
  • 25zł za pobraniem
  • Poczta Polska (przedpłata)
  • 4 zł list ekonomiczny 
  • 8 zł list polecony
  • 15 zł paczka pocztowa
  • Odbiór osobisty
  • 0zł

Drożdże gorzelniane Coobra 7 to mieszanka silnych i szybkich szczepów drożdży:

* przefermentują 6kg cukru w 3 dni, uzyskamy zacier 14%

* przefermentują 7kg cukru w 5 dni, uzyskamy zacier 16%,

Instrukcja:
* rozpuścić 6 lub 7 kg (w zależności od tego, jak mocny zacier chcemy uzyskać) cukru w 21l ciepłej wody.
* po ostudzeniu do około 25°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę.
* temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 25°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
* czas fermentacji: 3 dni (z 6kg cukru) lub 5 dni (z 7kg cukru).
* wydajność: ok. 14% alkoholu (z 6kg cukru) lub 16% alkoholu (z 7kg cukru)

Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy - 124g netto.

Uwaga:
ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 21 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, w żadnym wypadku niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej ani korka.

Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.

 

 

 

 

 

 

 


Generated by Allegro module - Copyright © 2014 by addonsPresta.com