Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DROŻDŻE COOBRA 6 MAGNUM BIMBER

27-01-2012, 13:08
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 10 zł      Najwyzsza cena licytacji: 10 zł     
Użytkownik askaczarna22
numer aukcji: 2063867635
Miejscowość Gdynia
Kupiono sztuk: 4    Zostało sztuk: 6    Licytowało: 1    Wyświetleń: 33   
Koniec: 31-01-2012 21:31:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Drożdże gorzelnicze Coobra 6 Magnum duże nastawy do 500l

Drożdże gorzelniane Coobra 6 Magnum to mieszanka silnych i wyjątkowo szybkich szczepów drożdży: przefermentują 6kg cukru w 2-3 dni, uzyskamy zacier o mocy ok. 14%. Uwaga: szczep przeznaczony specjalnie do dużych nastawów nawet 500l

Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21l ciepłej wody. po ostudzeniu do około 30°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę.

czas fermentacji: 2-3 dni. wydajność: ok. 14% alkoholu z 6kg cukru

Zalecane są następujące proporcje:

25l nastawu: 21l wody, 6kg cukru, 1 torebka drożdży, temperatura przy starcie 30°C, optymalna temperatura otoczenia 25°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 20 - 30°C.

100l nastawu: 85l wody, 24kg cukru, 4 torebka drożdży, temperatura przy starcie 22°C, optymalna temperatura otoczenia 22°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 15 - 25°C.

200l nastawu: 171l wody, 48kg cukru, 8 torebka drożdży, temperatura przy starcie 20°C, optymalna temperatura otoczenia 20°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 10 - 25°C.

500l nastawu: 428l wody, 120kg cukru, 15 torebka drożdży, temperatura przy starcie 20°C, optymalna temperatura otoczenia 15°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 10 - 20°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży. Zawartość: drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy - 90g netto. Uwaga: ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 21 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, w żadnym wypadku niedociśnięta. W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej ani korka.