Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże coobra 6 magnum

30-04-2014, 15:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8.90 zł     
Użytkownik gorzelniczy_pl
numer aukcji: 4179719650
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 1   
Koniec: 30-04-2014 15:05:17
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Sklep Gorzelniczy.pl

ul. Rojna 41 box 35

91-211 Łódź

 

 

 

Godziny otwarcia:

pon. – pt. od 1200 do 1800

sob. od 1000 do 1400

 

 

 

tel. 796-[zasłonięte]-717

e-mail: [zasłonięte]@gorzelniczy.pl

Przesyłka

DHL
Cena: 17zł
Maksymalna waga: 30kg

Paczkomat
Cena: 9zł
Maksymalna waga: 25kg
Maksymalny rozmiar
41 x 38 x 64 cm

Poczta

Płatności

PayU (Płacę z Allegro)

Wpłaty na konto
Inteligo
50 1020 5558 1111 1362 6120 0237

W tytule wpłaty proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji

Drożdże coobra 6 magnum

Drożdże coobra 6 magnum

Drożdże gorzelnicze Coobra 6 Magnum to mieszanka silnych i wyjątkowo szybkich drożdży, które przefermentują 6kg cukru w 2 do 3 dni! W wyniku tego procesu uzyskamy zacier o mocy 14%. Uwaga: szczep przeznaczony specjalnie do dużych nastawów - nawet 500l!

Drożdże gorzelniane Coobra 6 Magnum:
- przefermentują 6kg cukru w 2-3 dni,
- uzyskamy zacier o mocy ok. 14%.

Uwaga:

Szczep przeznaczony specjalnie do dużych nastawów - nawet 500l!

Instrukcja:
- rozpuścić 6kg cukru w 21l ciepłej wody.
- po ostudzeniu do około 30°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę.
- czas fermentacji: 2-3 dni.
- wydajność: ok. 14% alkoholu z 6kg cukru

Zalecane są następujące proporcje:

- 25l nastawu: 21l wody, 6kg cukru, 1 torebka drożdży, temperatura przy starcie 30°C, optymalna temperatura otoczenia 25°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 20 - 30°C.

- 100l nastawu: 85l wody, 24kg cukru, 4 torebka drożdży, temperatura przy starcie 22°C, optymalna temperatura otoczenia 22°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 15 - 25°C.

* 200l nastawu: 171l wody, 48kg cukru, 8 torebka drożdży, temperatura przy starcie 20°C, optymalna temperatura otoczenia 20°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 10 - 25°C.

* 500l nastawu: 428l wody, 120kg cukru, 15 torebka drożdży, temperatura przy starcie 20°C, optymalna temperatura otoczenia 15°C, dopuszczalna temperatura otoczenia 10 - 20°C.

Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.

Uwaga:
ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 21 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, w żadnym wypadku niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej ani korka.

Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.

Opakowanie drożdży zawiera już wszelkie niezbędne ilości pożywek, witamin i mikroelementów - nie ma potrzeby mieszania z nastawami żadnych innych dodatków. Zalecamy jedynie po ustaniu pracy nastawu korzystanie ze środków klarujących dostępnych w naszym e-sklepie.

Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy

90g netto.


Możliwy odbiór osobisty w Łodzi w siedzibie firmy: ul Rojna 41 box 35.  


Przy większych zakupach koszt wysyłki kurierem do 30kg bez zmian.


UWAGA: przesyłki nierejestrowane (list ekonomiczny i list priorytetowy) tylko i wyłącznie wysyłamy na odpowiedzialność kupującego, z uwagi na brak możliwości reklamacji na Poczcie Polskiej.

    



Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle  galerie przedmiotow