Szukasz nowych smaków ??
– dobrze trafiłeś!!!
DROŻDŻE WINIARSKIE
BAYANUS G995
SACCHAROMYCES CEREVISIAE
Włoskie suche aktywne drożdże stosowane do:
-
wyrobu win,
-
fermentacji,
-
wznowienia fermentacji,
-
produkcja win musujących,
-
napojów musujących i metodą CHAMPENOIS
-
zdolność fermentacji 16,5-17%
Optymalna temperatura fermentacji 20-25ºC
Jedyne drożdże na rynku które pracują w niskiej temperaturze od 9ºC
Dozowanie:
-
Do fermentacji białych i czerwonych win 10-20g/100l
-
Podtrzymanie trudnej fermentacji 30-50g/100l
-
Podtrzymanie fermentacji przy nastawie z koncentratu min 50g/100l
-
Wznowienie fermentacji 15-40g/100l
Stosowanie:
Rehydratację przeprowadzić poprzez wymieszanie drożdży z 10x większą ilością osłodzonej wody, a najlepiej z roztworem moszczu i wody w stosunku 1:2.
Temperatura roztworu ok. 30ºC po ok. 30 minutach należy wymieszać z nastawem.
Fermentacja zwykła:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu do dłuższego przechowywania zaleca się temp. ok. 10ºC
Produkt zapakowany w hermetyczne opakowanie, pozwalające na wielokrotne otwieranie oraz bezpieczne przechowywanie w porównaniu z torebką strunową.
Opakowanie posiada atest spożywczy.
Pożywka wielowitaminowa NUTRITION 20g
Zawiera w swym składzie podstawą pożywkę fosforan dwuamonowy, a także dodatkowo cały zestaw witamin z grupy B. Witaminy stymulują wzrost i pracę drożdży-są silnym aktywatorem fermentacji.
Opakowanie 20 g wystarcza na 50 litrów.
Przed dodaniem do nastawu należy pożywkę rozpuścić w ¼ szklanki letniej wody.
Najlepiej pożywkę dodać do nastawu przed dodaniem drożdży.
|