Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DROŻDŻE AKTYWNE SUSZONE WINIARSKIE FERMICRU VR5

01-05-2014, 23:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 3.65 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 3.65 zł     
Użytkownik PIWOSZ-POZNAN
numer aukcji: 4116204941
Miejscowość Poznań
Licytowało: 1    Wyświetleń: 7   
Koniec: 01-05-2014 23:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Infolinia  
+48 [zasłonięte] 775 315
Infolinia czynna w dni robocze
od 8:00 do 17:00
Kontakt e-mail  
  • Dostępność produktów W związku z charakterem działania naszego sklepu internetowego, jego możliwością objęcia zasięgiem całego kraju, jesteśmy konkurencyjni zarówno w zakresie cen, terminów realizacji, jak i dostępności produktów.
  • Termin realizacji i koszty przesyłki Termin realizacji zamówienia w większości przypadków, wynosi 1-2 dni roboczych, od momentu złożenia zamówienia.
  • Pora dostarczenia przesyłki Firma kurierska dostarcza przesyłki w godzinach 9 - 17. Z powodu złożoności procedury dostawy nie jesteśmy w stanie zagwarantować ani dokładnie określić daty i godziny doręczenia przesyłki. Prosimy jednak o wpisanie w formularzu zamówienia preferowanej pory dnia (zakres 3-4 godzin) tak, aby pracownik firmy kurierskiej miał większe szanse zastania Państwa pod wskazanym adresem.
  • Warunki płatności Płatności mogą Państwo dokonać na trzy sposoby:
    1) przy odbiorze przesyłki
    2) przelew na nasze konto
    3) szybki e-przelew lub karta kredytowa
  • Zwrot lub wymiana towaru Jeżeli dostarczony towar był zgodny ze złożonym przez Państwa zamówieniem, a mimo to chcecie Państwo z niego zrezygnować, istnieje możliwość odesłania produktów w ciągu 10 dni roboczych od daty odbioru (na własny koszt).
Właściciel konta  
JHM.pl
Mateusz Ratajczak
Ul.Głogowska 253
60-111 Poznań
Nr. konta mbank:
04 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 394270
DROŻDŻE AKTYWNE SUSZONE WINIARSKIE FERMICRU VR5
00d0623d5e4c687f8e3988f0f41198.jpg 
Więcej zdjęć
Cena brutto:
3.65,-
Dostawa:
48H
Opis produktu

Charakterystyka produktu:

Komórkiwysoce aktywnych drożdży winiarskich, suszone są fluidalnie il.7g.Pojedyncza dawka wystarcza na przygotowanie do 35 l wina. 
Wofercie znajduje się 5 rodzai drożdży suszonych: 
FermivinPDM (Saccharomyces bayanus)– do win białych i czerwonych,fermentujące nawet w trudnych warunkach (np.: zbyt niskatemperatura, wysokie stężenie garbników oraz cukru); dobre do winmusujących oraz wtórnej fermentacji. Tolerancja na alkohol dook16% 
Fermivin– drożdżw winiarskie do win białych iczerwonych, gwarantują szybką i pełną fermentację. Tolerancja naalkohol do ok14%. 
Fermicru VR5 – do win czerwonych,szczególnie trudno fermentujących np.: z aronii. Nadają się dotrunków przeznaczonych do wieloletniego leżakowania. Tolerancja naalkohol do ok15%. 
Fermicru LS2 (Saccharomyces bayanus)-do win białych, czerwonych oraz różowych. Doskonałe do winmusujących. Charakteryzują się szybkim i pełnym odfermentowniem,bardzo małą ilość osadu i szybkim klarowaniem. Tolerancja naalkohol do ok16% 
EnoVini- doskonała mieszanka dwóchszczepów drożdży winiarskich, do win owocowych, czerwonych ibiałych, nadająca niepowtarzalny bukiet. Tolerancja na alkohol dook18 %. 

Użytkowanie

W przypadku drożdżysuszonych fluidalnie, wstępne namnożenie i uaktywnienie nie jestkonieczne. Zalecane jest jedynie wykonanie ich wstępnejrehydratacji, polegającej na wymieszaniu drożdży w ok. 100mlletniej wody i pozostawienie na ok. 15 min w temperaturzepokojowej.Drożdże należy przechowywać w chłodnym i suchymmiejscu.

Zalety szlachetnych drożdży winiarskich

-tolerancja na alkohol ok. 14-18% 
-odporność na wysokie stężenia cukru (miodowe lub uniwersalne), dwutlenku węgla, garbników 
-wytrzymują większe stężenia siarki np. po użyciu pirosiarczynu potasu 
-prowadzony przez nie proces fermentacji jest szybszy, co zmniejsza prawdopodobieństwo zakażeń 
-gotowe wino jest stabilne i dobrze odfermentowane 
-trwała barwa i odpowiednio dobrany bukiet

 

Wady prowadzenia fermentacji z udziałem drożdży dzikich

-tolerancja na alkohol jedynie do ok. 10% 
-mała odporność na kwasy, większe stężenia cukru, duże ilości garbników np.: wino z aronii 
-prowadzona przez nie fermentacja nie przebiega do końca 
-gotowe wino często jest niestabilne, ulega łatwo zakażeniom 
-barwa wina często jest nietrwała 
-smak i aromat gotowego wina w dużym stopniu jest wynikiem przypadku

 


UWAGA: We wszystkich etapach przygotowania szczepionki drożdży niezwykle ważne jest zachowanie sterylnych warunków. Szczególna uwagę zwrócić należy na czystość naczynia, w którym namnażane będą drożdże.  

 

 

JHM