Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DROŻDŻE Aktywne Coobra Whisky Yeast + AMYLAZA

19-06-2015, 15:02
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik PrometSklep
numer aukcji: 5435815024
Miejscowość Turek
Wyświetleń: 7   
Koniec: 19-06-2015 14:31:51
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Kontakt telefoniczny od poniedziałku do piątku 8.00 - 16.00

tel. 063 /[zasłonięte]289 26                    

fax 063 /[zasłonięte]289 26

e-mail: [zasłonięte]@promet.org.pl

Promet sp. jawna            ul.Kolska Szosa 33a               

62-700 Turek                            woj. wielkopolskie

 
 

Komentarz zawsze wystawiam jako drugi.

Prosimy o dokładne czytanie opisów aukcji, gdyż bez istotnych powodów nie odwołujemy ofert.

 
 

Poczta Polska wg opisu w aukcji

10,00 zł. - Przesyłka kurierska do 30kg

 13,00 zł. - Przesyłka kurierska pobraniowa  do 30kg

Wpłata na rachunek bankowy

 
 

BZ WBK

54 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2290001 [zasłonięte] 137397

 

 

 

Witamy na naszej aukcji.

 

DROŻDŻE AKTYWNE

 

 Coobra Whisky Yeast + ENZYM ALPHA AMYLAZA

 


ENZYM ALPHA AMYLAZA
 

 

Rozkłada skrobię na dekstryny. Przykład zastosowania w proporcji 50:50 z cukrem: przygotowany surowiec 3kg. np. mąki ziemniaczanej dodać do około 10l gorącej wody. Całość doprowadzić do wrzenia i dodać zawartość saszetki z enzymem. Gotować jedną godzinę często mieszając. Po tym czasie wyłączyć grzanie i dodać od razu 2-3kg cukru, całość mieszać aż do rozpuszczenia cukru. Kiedy temperatura opadnie do ok. 40°C zacier należy przelać do pojemnika fermentacyjnego i dolać wody do pojemności 25l. po ustabilizowaniu temperatury na poziomie 20-25°C należy dodać drożdże Coobra Whisky Yeast.

Masa netto: 4g

 

 

Profesjonalne drożdże do zacierów zbożowych, ryżowych, kukurydzianych, etc.

 

Jest to szczep drożdży stosowany przez wiele gorzelni whisky na całym świecie. Drożdże zawierają dodatek enzymów  Amyloglucosidase.

Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożowa, etc.

Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru.

 



Jeżeli masz zboże np.:
- jęczmień
- żyto
- pszenżyto
- kukurydza
- pszenica
- ryż
- kasze wszelkiej maści
- ziemniaki
- lub po prostu skrobię

to trafiłeś idealnie - drożdże Alcotec Whisky Yeast szybko i skutecznie przerobią je w mocny zacier nadający się do gotowania na gatunkową wódkę zbożową!

Opakowanie na 25-30L zacieru.

 

Instrukcja:
Instrukcja: zawartość saszetki należy rozsypać na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, gdy drożdze się namnożą całość dokładnie wymieszać.

Fermentacja trwa przez 3-6 dni (w zależności od użytego surowca i temperatury otoczenia).

Warto dodać 2-3 kg cukru celem podniesienia alkoholizacji zacieru.

Najlepszy efekty uzyskujemy przy ześrutowanym zbożu, ale nie jest to niezbędne. Zboża typu jęczmień czy żyto warto zakiełkować - robimy to zalewając je płytko ciepłą wodą i odstawiając na 24h. Następnie dodajemy wcześniej przygotowany syrop cukrowy, dosypujemy drożdże i zalewamy do 25 - 30 L.


 

 

 

 

 

Do każdego zakupionego przedmiotu dołączamy paragon

lub na życzenie FAKTURĘ VAT.

 

Przedmioty wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Kuriera.

 

 

 

 

 

10,00 zł - przesyłka kurierska do 30kg - przedpłata.

(możliwość łączenia w przesyłce przedmiotów z innych aukcji)

 

 

 

Możliwy odbiór osobisty z NASZEGO MAGAZYNU.

Promet spółka jawna

ul.Kolska Szosa 33a

62-700 Turek

tel. 063/[zasłonięte]28926

 

Masz PYTANIA ???  DZWOŃ !!!   PISZ !!!