Jesteśmy pasjonatami, hobbystami i koneserami smaku.
Zawsze służymy radą i pomocą.
Jesteśmy dostępni codziennie 8:00-20:00 oprócz świąt.
Potrzebujesz porady, albo pomocy???
Jesteśmy dostępni także na gadu-gadu.
gg 36[zasłonięte]917
Porady specjalisty
15:00-18:00
0-608-[zasłonięte]-892
Pod ten numer proszę nie kierować pytań o koszty, ani o realizcję przesyłek.
Dlaczego warto kupować u nas?
Nasze atuty:
· Przede wszystkim oferujemy produkty bardzo dobrej jakości i zawsze odpowiednio długim terminem ważności.
· Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem, dlatego też ceny naszych produktów nie są wysokie.
· Oferujemy najniższe koszty wysyłki firmą kurierską.
· Szybka wysyłka 0-24h.
· Możliwość zwrotu zakupionego towaru w stanie naruszonym w ciągu 10 dni od otrzymania przesyłki.
· Wszystkie zakupy łączymy w jedną przesyłkę.
· Jesteśmy z Allegro związani od 2003 roku. Mamy duże doświadczenie w sprzedaży internetowej.
· Istniejemy od 1983 roku.
Pot Distillers Yeast
Drożdże gorzelnicze do nastawów owocowych. 18 % nastawu w przeciągu 7 dni.
Drożdże Pot Distillers- są to niezastąpione drożdże do produkcji destylatów owocowych takich jak owocówki, brandy, śliwowica, groszkówka, calvados.
Są bardzo czystymi drożdżami, można je wykorzystywać przy produkcji win.
Drożdże Pot Distillers Yeast są mieszanką składników odżywczych i specjalnych szczepów drożdży.
Fermentują szybciej, produkują więcej alkoholu zachowując przy tym smak owoców i wyższą jakość wyrobów.
Pot Distillers Yeast działają w pH 3,8-5,0, a najlepiej pomiędzy pH 4,5-5,0. Jest to możliwe tylko dlatego, że drożdże są wolne od bakterii i zaczynają produkować szybko i dużo lepszą wydajność – 18% alkoholu lepszy aromaty i smaki z owoców.
POT DISTILLERS YEAST
Instrukcja na 25 litrów:
- 1. Włożyć owoce do 25-30 litrowego zbiornika i dodać 5 litrów wrzącej wody. Dodajemy 3 kg cukru i mieszamy przez 2-3 minuty. Pozostawiamy do ostygnięcia. Gdy temperatura cieczy spadnie do 50 ° C, dodać enzym ułatwiający oddzielenie soku od miazgi Pectolase i dobrze wymieszać.
- 2. Po 1 godzinie, dopełnić do 18 litrów z zimną wodą, dobrze wymieszać przez 2 minuty. Czekamy do ostygnięcia cieczy do temperatury poniżej 25 ° C, (pH powinno wynosić 4-5 dodać ¼ łyżeczki kredy na kg owoców).
- 3. Dodać drożdże Pot Distillers Yeast i wymieszać.
- 4. Po 3 dniach fermentacji, oddzielić owoce za pomocą worka filtracyjnego – odcisnąć cały sok owocowy.
- 5. Oddzielnie rozpuścić 4 kg cukru w 4,5 litra ciepłej wody. Po rozpuszczeniu czekamy, aż temperatura spadnie poniżej 30 ° C przed dodaniem do nastawu.
- 6. Fermentujemy 7 - 10 dni w temperaturze cieczy wynoszącej 20 °C - do zatrzymania fermentacji.
Dodajemy płyn do klarowania na 2-3 dni.
Po wyklarowaniu zlewamy do innego zbiornika.
Używamy tylko w pojedynczych 25 litrowych nastawach.
Wszystkie drożdże typu TURBO mogą być używane do fermentacji zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków, oraz nastawów z melasy cukrowej i nastawów cukrowych.
Waga netto produktu: 130g
Waga brutto produktu: 150g
KOSZTY PRZESYŁKI
PROSZĘ NIE SUGEROWAĆ SIĘ KOSZTAMI PODANYMI PRZEZ ALLEGRO PRZY PŁATNOŚCI PRZEZ "PŁACĘ Z ALLEGRO"
Kupiłeś kilka różnych produktów, a nie wiesz ile wyniesie przesyłka?
Podsumuj wagę brutto wszystkich zakupionych produktów + opakowanie (kartonik, zabezpieczenie i folia, koperta bąbelkowa), albo zadzwoń pod numer[zasłonięte]600-36-50. NOWOŚĆ
Najlepsze na rynku.
Niska cena i najwyższa jakość.
- TURBO VODKA STAR
- TURBO STAR 3
- TURBO STAR 6
- TURBO STAR 8
- TURBO STAR 24
- TURBO STAR 48
ALCOTEC 23%
ALCOTEC TRIPLE STILL
ALCOTEC 24
ALCOTEC 48
ALCOTEC 8
ALCOTEC VODKA STAR
Dziękuję za zainteresowanie i zapraszam na inne moje aukcje.