Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dr Rath Omega E - witalność fizyczna i psychiczna

02-03-2012, 17:49
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 65 zł      Aktualna cena: 65 zł     
Użytkownik Eko-Sfera
numer aukcji: 2066573037
Miejscowość Tarnobrzeg
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 32   
Koniec: 17-02-2012 23:51:15
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dr. Rath Omega E™ – kapsułki z olejem rybim

Program zawierający wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3: EPA i DHA dla uzupełniania codziennej diety w składniki wspomagające witalność fizyczną i psychiczną.

Kwasy tłuszczowe Omega 3 były niezbędne dla zachowania zdrowia fizycznego i psychicznego już od momentu pojawienia się pierwszych oznak ludzkiego życia. Wymóg zaopatrzenia w te ważne dla zdrowia substancje jest współcześnie tak samo aktualny, tym bardziej, iż biorą one udział w różnorodnych procesach metabolicznych zachodzących nieustannie w naszym organizmie. Dlatego optymalne zaopatrzenie organizmu w kwasy tłuszczowe Omega 3 jest warunkiem zachowania zdrowia i witalności w każdym wieku.

Omega-3 należą do grupy wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zarówno roślinnych, jak i zwierzęcych, jednak szczególnie skuteczne w działaniu są Omega 3 pochodzenia zwierzęcego: EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy. Ludzki organizm jest w stanie przetworzyć kwasy tłuszczowe Omega 3 pochodzenia roślinnego na długołańcuchowe, biologicznie aktywne kwasy tłuszczowe EPA i DHA, jednak tylko w nielicznym procencie. Najlepszym źródłem tych kwasów tłuszczowych są przede wszystkim tłuste zimnowodne ryby, jak: łosoś, śledź, makrela, czy tuńczyk, które pobierają kwas alfa liponowy ze specjalnego gatunku morskich mikroalg i przetwarzają go na EPA i DHA. Przy diecie ubogiej w ryby występuje często niedobór kwasów tłuszczowych Omega 3 i zapotrzebowanie na te składniki niezbędne dla prawidłowej przemiany materii jest często zaledwie pokryte.

Dr. Rath Omega E™ – kapsułki z olejem rybim stanowią ważne uzupełnienie dziennego zaopatrzenia naszego organizmu w wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3: EPA i DHA. Dodatkowa zawartość witaminy E neutralizuje działanie wolnych rodników i jednocześnie chroni cały układ krążenia.

Dr. Rath Omega E™ – kapsułki z olejem rybim zawierają wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3 EPA i DHA, jak również przeciwutleniacz – witaminę E w jej czterech naturalnych formach tokoferoli (alfa-, beta-, gamma- i delta):

* Zaopatrzenie komórek organizmu w ważne kwasy tłuszczowe Omega 3
Wymóg zaopatrzenia naszego organizmu aż do późnej starości w kwasy tłuszczowe Omega 3. Jeżeli dzienne zapotrzebowanie na składniki niezbędne dla zachowania zdrowej przemiany materii nie zostanie pokryte poprzez codzienną dietę, konieczne uzupełnienie deficytów poprzez suplementację.

* Utrzymanie optymalnego poziomu trójglicerydów
Trójglicerydy, podobnie jak cholesterol, należą do lipidów (tłuszczów krwi). Kwasy tłuszczowe Omega 3 EPA i DHA utrzymują optymalny poziom trójglicerydów we krwi.
* Naturalne wspomaganie sprawności umysłowej aż do późnej starości
Nasz mózg jest organem, którego dużą część stanowią tłuszcze. Kwasy tłuszczowe Omega 3 są podstawowym budulcem tkanki mózgowej. Jednocześnie wspomagają optymalną funkcję komórek układu nerwowego i w ten sposób wpływają na zachowanie sprawności umysłowej do późnej starości.
* Utrzymanie optymalnego ciśnienia krwi
Kwasy tłuszczowe Omega 3, jako części składowe błon komórkowych, wspomagają funkcjonalność i elastyczność naczyń krwionośnych. EPA i DHA przyczyniają się jednocześnie do utrzymania optymalnego ciśnienia krwi.

Aby krew bez zakłóceń przepływała przez naczynia włosowate i w konsekwencji zaopatrywała komórki organizmu w składniki odżywcze, konieczna jest dobra lepkość krwi. Kwasy tłuszczowe Omega 3 poprawiają krążenie krwi.

Zalecana porcja:
Dorośli 2 x dziennie 1 kapsułka do posiłków, popijając płynami

Kapsułki wykonane są z naturalnego materiału - żelatyny rybnej i tak przygotowane, by składniki produktu uwolnione zostały dopiero tam, gdzie wchłaniane są bezpośrednio do krwi – w jelicie cienkim. W ten sposób zapobiega się również nieprzyjemnemu odbijaniu po spożyciu produktu. Dodatek naturalnego aromatu pomarańczowego ułatwia przyjmowanie produktu.

Opakowanie zawiera 60 kapsułek.

Termin przydatności do spożycia: kwiecień 2014 r.


Zawartość 1 kapsułki:
500 mg wartościowego oleju rybiego, z tego kwasy tłuszczowe Omega-3:
150 mg EPA (kwas eikozapentaenowy)
100 mg DHA (kwas dokozaheksaenowy)
10 mg witamina E (alfa-, beta-, gamma- und delta-tokoferol)